Stefanović: GIK nije primila nijedan prigovor 1Foto: Miloš Miljković

Potpredsednik SNS Nebojša Stefanović izjavio je večeras, posle zatvaranja biračkih mesta, da je prema procenama te stranke izlaznost na izborima za gradske odbornike u Beogradu bila oko 52 odsto.

Prema njegovim rečima, Gradska izborna komisija u Beogradu nije dosad primila nijedan prigovor.

Izbori u Boru, Aranđelovcu i Sevojnu su protekli mirno, uz možda neke manje nepravilnosti, rekao je Stefanović.

– Želim da čestitam gradjanima Beograda i ostalih opština jer je dan protekao u demokrstskoj atmosferi, sa najmanje incidenata. Imali smo priliku da vidimo i ogromnu moć tajkuna kandidata opozicije, finansijsku i medijsku, te brutalnu kampanju usmerenu protiv Aleksandra Vučića. Pokušali su da na terenu zastraše građane, da utiču na to da ljudi glasaju samo za njih, prekrajajući njihovu volju – rekao je Stefanović.

On je doda da se to vidi i u jednom skandaloznom odnosu prema medijima.

– Za razliku od njih, mi smo ugostili večeras novinare iz svih redakcija i oni će i ubuduće uvek moći da dođu i da postavljaju pitanja. To je nastavak iste politike koja je bila prisutna tokom kampanje. Nismo još uvek dobili podatke, ali procenjujemo da će izlaznost biti oko 52 odsto u Beogradu. Ponosni smo na rad naše liste i čestitaćemo svakom, kad gladovi budu izbrojani, ko je ostvario neki rezultat. Što se tiče GIK-a, ona do početka ove konferencije nije primila niti jedan prigovor – naveo je Stefanović.

Upitan da li je od strane SNS postojao pritisak na građane da glasaju za njih, Stefanović je kazao da stranke imaju pravo da vode evidenciju o izlaznosti, te da se radi o tipičnoj kampanji „siguran glas“. Prema njegovim rečima, oni nikoga nisu prisilili, već su u razgovoru sa građanima saznali da oni žele da glasaju za SNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari