Stefanović: Izjava Obradovića poziv na puč 1Foto: ZOLTAN GEREGELY KELEMEN/EPA

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je danas, komentarišući objavu na Tviteru lidera Dveri Boška Obradovića, da je to „poziv na puč i hapšenje predsednika Srbije“ i da se u toj poruci „jasno prepoznaje biće krivičnog dela“.

Stefanović je, gostujući u jutarnjem programu TV Pink, rekao kako on nije ni sudija ni tužilac i neće se mešati u njihov posao, a oni treba da preduzimaju mere ako smatraju da nešto treba da rade.

„Ako ovde, gde se jasno prepoznaje biće krivičnog dela, jasno poziva na narušavanje ustavnog poretka, ne prepoznaju takvu vrstu dela, ne znam gde će da je prepoznaju“, sugerisao je Stefanović.

Njegov komentar odnosi se na tvit koji je objavio lider Dveri Boško Obradović pozivajući „časne oficire VS i MUP da uhapse Predsednika Srbije zbog kršenja Ustava, gaženja predsedničke zakletve i narušavanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta države Srbije“.

„Zbog svega ovog protiv Aleksandra Vučića hitno treba da bude pokrenut krivični postupak!“, napisao je na svom Tviter nalogu Obradović.

Ministar policije Nebojša Stefanović je, gostujući u emisji Novo jutro na TV Pink, ocenio je kako se „stvara lažna podela“ šta je izjavio ko na opozicionoj sceni, izdvajajući Boška Obradovića, Dragana Đilasa i Vuka Jeremić, rekavši kako „ih ne treba odvajati jer su se oni ujedinili u osvajanju vlasti“.

„Suštinski to je jedan tim. Ovo je školski primer gde Đilas, Obradović i Jeremić pozivaju na puč. Oni pozivaju pripadnike vojske i policije da urade nešto što je protivzakonito, a istovremeno im prete da će ih smenjivati kada dođu na vlast“, rekao je Stefanović, ocenivši kako je „postao manir opozicije“ da ljudima prete smenama kad dođu na vlast.

Stefanović, koji je i visoki funkcioner vladajuće Srpske napredne stranke, ocenio je kako „Đilas, Jeremić, Saša Janković i Obradović vide da na izborima, gde moraju da pitaju ipak građane da li ih podržavaju, ne mogu dobiti podršku“.

On najavljuje kako se i ubuduće može očekivati „samo ovakva vrsta kampanj“ i politika „‘ajde da uradimo nešto nasilno, da nešto srušimo, a ne razmišljaju kako to utiče na ekonomiju naše zemlje“.

Stefanović je za TV Pink naglasio kako poziv Obradovića „nije usamljeni gest, već politika opozicije“.

„Ljudi koji pozivaju na ubistvo, na progon i nezakonita hapšenja – šta je to ako nije mržnja? Politika cele opozije je mrzimo Vučića“, rekao je Stefanović, ocenivši kako opoziija želi da Srbiju vrati „u bankrot“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari