Stefanović: Očekujemo podršku Rusije u sprečavanju Kosova da uđe u Interpol 1Nebojša Stefanović Foto: Beta/Miloš Miškov

Srbija ima snažnu podršku Rusije u odbrani svog teritorijalnog integriteta i suvereniteta na Kosovu i Metohiji, a očekuje je i kada je u pitanju pokušaj Prištine da uđe u Interpol, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

„Nastavljamo sa Ruskom Federacijom borbu za Kosovo i Metohiju, ne samo vezano za Interpol, nego i za druge međunarodne institucije“, rekao je Stefanović za TV Pink, prenosi agencija Srna.

Ministar je rekao da se ruska podrška ogleda i kroz različite multilateralne i bilateralne projekte, a naročito saradnju u sprečavanju štetnih posledica koje bi mogle da nastanu ukoliko bi bile prihvaćene aplikacije poput samoproglašenog Kosova za Interpol. Prema njegovim rečima Srbija nije stala posle prethodne Skupštine Interpola kada je Kosovo odbijeno i nastavila je da radi sa drugim zemljama po tom pitanju.

„Nema zemlje kojoj nećemo prići, izložiti naše argumente i pokazati koliko bi politikantski bilo uplitati tu vrstu loših poteza u jednu policijsku organizaciju kakav je Interpol“, rekao je Stefanović.

„Za nas nema spavanja, nema stajanja, mi moramo da se borimo za svoju zemlju, za Srbiju i to ćemo da nastavimo da radimo“, poručio je Stefanović.

Nabavka „Erbasovih“ helikoptera, prema njegovim rečima, govori o tome koliko Srbija napreduje, jača i koliko ima više mogućnosti da pomogne ljudima.

Stefanović kaže da su ovi helikopteri značajna tehnološka revolucija u odnosu na ono sa čim je do sada raspolagao MUP Srbije.

„Ovi helikopteri služe da pomognu građanima Srbije, da njihova bezbednost bude veća, da možemo da osmatramo iz vazduha, da snimamo tokom noći, da spasavamo ljude iz poplava“, kaže Stefanović.

„Oni će činiti sistem bezbednosti efikasnijim. Moći ćemo da transportujemo naše jedinice, specijalne jedinice da vrše osmatranje iz vazduha, da značajno učestvuju u spasilačkim misijama, da pomažu vatrogascima u gašenju požara“, rekao je Stefanović.

Stefanović naveo da mu sastanak sa delom opozicije nije promenio mišljenje o liderima SzS-a

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da sastanak sa predstavnicima dela opozicije na Fakultetu političkih nauka nije promenio njegovo mišljenje o liderima Saveza za Srbiju, ali da zbog interesa Srbije „moraju da razgovaraju“.

„Kada me je predsednik pozvao i poverio mi da idem na taj sastanak imao je u vidu šta su najbolji interesi Srbije, a ne šta su parcijalni interesi stranke“, rekao je Stefanović za tv Pink.

Kazao je da mu lično „nije bilo divno da sedi sa njima“, ali da je zbog interesa Srbije „bilo važno da razgovaraju i saslušaju predloge organizatora sastanka“.

„Hoćemo da pokažemo da demokratija postoji. Za vreme dok su bili na vlasti izborni uslovi su sto puta bili gori. Sada su bolji. Izborni spisak je sto puta čisitji. Nemamo problem da razgovaramo o tome“, rekao je Stefanović.

Kazao je i da je vlast spremna da o izbornim uslovima razgovara u Parlamentu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari