Stefanović: Policija u Skupštini da bi sprečila paljenje i krađu 1Foto: Printscreen/ N1

Policija je u Narodnoj skupštini da spreči da neko ponovo pokuša da pali zgradu, krade slike i nameštaj i da obezbedi sigurnost za sve poslanike i radnike, objavio je na svom Tviter nalogu ministar policije Nebojša Stefanović.

On je naveo da policija već godinama obezbeđuje ovo zdanje, kao i da ne zna kome smeta srpska policija u zgradi Narodne skupštine.

Protest „Svi kao jedan – Jedan od pet miliona“ (UŽIVO)

Stefanović je na svom Tviter nalogu objavio i da je policija je u zgradi po odobrenju generalnog sekretara Narodne skupštine.

“Ako je neko planirao da upada u državne institucije, kao što je to bio slučaj sa zgradom RTS-a, to neće moći”, napisao je on.

Policija je tu da bude u službi svog naroda i da zaštiti imovinu građana, u ovom slučaju Dom Narodne skupštine, kao najznačajnije predstavničko telo, kao i sve narodne poslanike, bez obzira kojoj političkoj opciji da pripadaju, saopštio je danas Stefanović.

On je u svojoj pisanoj izjavi za novinare istakao da su tvrdnje pojedinih narodnih poslanika da policija tamo sprečava nekome kretanje potpuna neistina, što ste na kraju krajeva mogli da vidite i iz njihovog kretanja po zgradi, koje su sami snimili i objavili.

„Niko ih nije zadržavao, niko ih nije zaustavljao, niko ih čak ništa nije ni pitao“, naglasio je Stefanović.

Prema njegovim rečima, narodni poslanici, kao i svi zaposleni u Skupštini, mogu da se kreću potpuno slobodno, mogu da obavljaju sve svoje redovne zadatke, mogu da drže konferencije za štampu, budu u svojim kancelarijama i da rade šta god žele.

„Jedino što ne mogu – ne mogu da pale i lome i da sprovode neko nasilje. Policija nikome neće dozvoliti da upada u zgradu Narodne skupštine, da je pali i lomi i da bilo kakvim nasiljem nad imovinom i narodnim poslanicima pokuša da postigne neki politički cilj“, dodao je ministar policije.

Božović: Prisustvo policije u Skupštini protivno zakonu

Stefanović: Policija u Skupštini da bi sprečila paljenje i krađu 2
Foto: Nenad Đorđević/FoNet

Zemenik šefa poslaničke grupe Demokratske stranke Balša Božović izjavio je da je zgrada Skupštine puna policije protivno zakonu i upitao „ako to nije državni udar, šta je“.

On je rekao da je u zgradu ušao pre oko sat i po i video stotine policajaca uključujuću žandarmeriju, a da Zakon o Skupštini predviđa da policija može da uđe u zgradu samo uz saglasnost generalnog sekretara skupštine.

Zamenik sekretara mu je rekao, pošto generalnog sekretara nije bilo, da nema informaciju odakle tu toliki broj policajaca.

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović izjavio je danas da će poslanici vlasti ostati u Domu Narodne Skupštine i da će je čuvati od onih koji bi hteli da „nasiljem, pretnjama i ucenama da preuzmu institucije i uzmu vlast u Srbiji“.

Policija u pripravnosti u Skupštini

Stefanović: Policija u Skupštini da bi sprečila paljenje i krađu 3
Foto: M. R. Milenković

Grupa podanika SNS okupila se u informativnoj službi Parlamenta kako bi sa prozora svojim očima vidi koliko se ljudi okupilo ispred zdanja na Trgu Nikole Pašića. Njihova konstatacija je bila „malo ih je, kao što smo i očekivali“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari