Stefanović (SSP): stranka podneti i krivičnu prijavu posle navoda da je firma Aseko od EPS dobila 20 miliona evra 1Foto: FoNet / Aleksandar Barda

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović izjavio je danas da će ta stranka podneti i krivičnu prijavu posle navoda da je firma Aseko, čiji je direktor brat premijerke Ane Brnabić, u protekle dve godine od EPS dobila 20 miliona evra.

Podnošenje krivičnih prijava i borba kroz institucije sistema jeste, u jednu ruku pokazatelj da ljudi nisu svesni u kakvoj državi žive, ocenio je Stefanović u izjavi novinarima u Beogradu.

U ovoj državi su sve institucije ne uništene, nego potpuno okupirane i prijava je utopijska stvar, ocenio je Stefanović, ali mi ćemo to svakako uraditi da bismo ispunili procedure, pa čak i u autoritarnoj državi.

Nemamo iluzije da nešto zavisi od prijave, apela, potpisa, peticije ili promene izborng sistema dok je Vučić na vlasti, rekao je Stefanović i naglasio da su to „plemenite ideje za demokratsku Srbiju, a ne za zarobljenu državu kakva je danas”.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je u nedelju uveče da je firma Aseko, čiji je direktor brat Ane Brnabić, u protekle dve godine od EPS „dobila 20 miliona evra naših para i da se sve to desilo otkako je Ana Brnabić postala premijerka”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari