Stojanović: Cvijan je nastradao jer je mnogo znao 1Foto: Medija centar

Bivši član i poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Momir Stojanović izjavio je danas da je advokat Vladimir Cvijan mnogo znao o dešavanjima u vrhu vlasti i da je najverovatnije zbog toga nastradao.

Stojanović je agenciji Beta kazao da je Cvijan, dok je bio narodni poslanik, često isticao da se ne slaže s politikom Aleksandra Vučića.

„Ostalo je nerazjašnjeno kakvu je ulogu imao Cvijan u vreme formiranja SNS-a, pre svega u delu koji se odnosi na prikupljanje novčanih donacija od Caneta Subotića namenjenih za pozicioniranje SNS-a na političkoj sceni Srbije“, kazao je Stojanović koji je pre učlanjenja u SNS bio načelnik Vojno-bezbednosne agencije.

Takodđ, dodao je Stojanović, trebalo bi proveriti saznanja pojedinih medija da je Cvijan kao funkcioner SNS-a uzimao novac od osuđenih kriminalaca da bi oni kasnije bili pomilovani od strane predsdnika države.

„Indikativno je i da se o smrti Vladimira Cvijana nikada nisu oglasili članovi njegove najuže porodice“, rekao je bivši načelnik VBA.

Dodao je da je čudno i što se o Cvijanovoj smrti nije oglaso vrh SNS-a ili njegove kolege advokati iz te partije.

„Za mene, kao bivšeg bezbednjaka, taj zavet ćutanja je veoma indikativan. Ovo je postala ludnica od zemlje. Klizimo totalno u propast. Balon je naduvan i umesto da ga neko izduši ide se ka tome da eksplodira“, zaključio je Stojanović.

Više javno tužilaštvo u Beogradu je juče saopštilo da se bivši bliski saradnik Borisa Tadića, Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića, advokat Vladimir Cvijan udavio u Dunavu 5. januara 2018. godine, i da je njegovo telo nađeno na obali u naselju Višnjica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari