Stojković: Opozicioni političari više da rade na stvaranju zajedničkih ideja, nego na stvaranju animoziteta 1Foto: FoNet/ Medija centar

Članica Skupštine slobodne Srbije i profesorka Biljana Stojković, govoreći o pretnjama piscu Marku Vidojkoviću i hapšenju Zorana Čička, smatra da vlast ništa ne može da trpi i upozorava da će se to samo pojačavati kako se budu bližili izbori.

Ona je za televiziju Nova S rekla da opozicione stranke moraju da shvate da nisu samo one na udaru i da moraju da razumeju da „svaki građanin koji radi i govori protiv ovog režima snosi iste rizike kao i oni“.

Stojković je poručila opozicionim strankama da je važno da shvate da svaki građanski aktivista stavlja „svoju glavu na panj“.

Upitana zašto članovi Skupštine slobodne Srbije ne žele da budu deo opozicionih stranaka, ona je objasnila da neki članovi Skupštine kao nedostatak kod tih stranaka vide nedostatak demokratije.

Prema njenim rečima, potrebno je da se promeni svest o liderstvu u politčkim partijama i da opozicioni političari prestanu da opanjkavaju građanske aktiviste.

Kako je ocenila, bilo bi dobro da opozicioni političari više rade na stvaranju zajedničkih sporazuma i ideja, nego na stvaranju animoziteta.

„Svi su svesni da je potrebna zajednička scena“, smatra Stojković, koja smatra da je najvažnije da se mediji oslobode.

Ona je istakla da je Skupština slobodne Srbije formalizovala neka tela i koordinatore za različite oblasti i kao jedan od ciljeva označila pisanje temeljnih dokumenata za različite oblasti.

Stojković je dodala da postoji ideja i da se pravi vlada u senci i zaključila da je teško uticati na ovu državu i vlast.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Stojković: Opozicioni političari više da rade na stvaranju zajedničkih ideja, nego na stvaranju animoziteta”

  1. To nije prioritet nezavisne opozicije ,mislim na onu koja nije pod kontrolom ni države ni zapada jer svako udruživanje bez obzira na to da li je uspešna protiv Vučića ili ne kad tad je osuđena na razdor pod pritiskom finansijera ,dakle narod se mora osvestiti pa kad tad ali jedinstveno i SUVERENISTIČKI !

  2. Pa vi ste gospođo Stojković radili na stvaranju animoziteta kada ste u više obraćanja anatemisali one koji su pod pritiskom nas građana izašli na izbore. Niko nije prekršio nikakvo obećanje jer ja, recimo, kao građanin nisam potpisala nikakav sporazum niti bi ga potpisala sa strankama koje su već bile na vlasti i nisu se dobro pokazale. Postojimo i mi koji smo hteli da glasamo i bili smo zahvalni PSG-u što je izašao na izbore jer nismo kukavice da se krijemo iza jedne jalove iideje kao što je bojkot.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.