Stranka slobode i pravde: Advokatski tim za odbranu ljudskih prava 1Foto: BETAPHOTO/ DRAGAN GOJIĆ

Stranka slobode i pravde je formirala Advokatski tim za odbranu ljudskih prava tokom vanrednog stanja, saopšteno je iz stranke.

Ovaj tim će pružati pravnu zaštitu svim građanima koje  budu  uhapšeni i krivično gonjeni protivno Ustavu i krivičnom zakonodavstvu.

“Poslednjih par dana svedoci smo očiglednom pokušaju zloupotrebe pandemije od strane vlasti, da bi se obračunala sa kritikom njene nesposobnosti da zaštiti zdravstvene radnike i građane. To se čini prebacivanjem odgovornosti na građane, iako oni potpuno poštuju mere zaštite uprkos nestašici zaštitnih sredstava, i ućutkivanjem ono malo nezavisnih medija koji su preostali u Srbiji. Sve više se hapse građani za kršenje kućne izolacije iako im ta mera nije ni bila određena, a takođe se donose nezakonite presude u tzv. „skajp suđenjima“. Tome se mora stati na put jer će Srbija opet postati tako sramota Evrope”, precizira se u saopštenju.

Građani iz cele Srbije kojima treba pravna pomoć se mogu javiti tokom celog dana na telefon 063/323825 ili na mejl pravnitimŽssp.rs  

Advokatski tim će pružati zaštitu na potpuno nestranačkoj osnovi, odnosno svakome kome je potrebna i opravdana bez obzira na starost, pol, nacionalnu, versku, političku ili drugu orijentaciju.

Stranka slobode i pravde je pozvala građane građane da potpuno poštuju mere socijalnog distanciranja i druge opravdane mere koje su propisane u cilju suzbijanja epidemije korona virusa. Pravna zaštita se neće pružati u slučajevima namernog i neopravdanog kršenja propisa mera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari