Studentkinje: Vučić nije smeo da se sastane sa nama i odgovori nam na pitanja 1Foto: Miloš Miljković

Predstavnica studenata iz udruženja „Jedan od pet miliona“ Valentina Reković izjavila je kako je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao da ne sme da se susretne sa tri studentkinje i odgovori na njihova pitanja zato što se plaši da kaže istinu građanima Srbije.

Valentina Reković je rekla novinarima da su ona, Tea Vukadin i Nikolina Reković, koje su ga čekale na tri ulaza u zgradu Radio televizije Srbije, htele da mu postave 11 pitanja.

Vučiča su, između ostalog, htele da pitaju kada će posetiti Aleksandra Obradovića da mu ispriča sve o trgovini oružjem i aferama oca ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

Htele su, kako je rekla Valentina Reković, da ga pitaju kada će smeniti ministra finansija Sinišu Malog koji je prepisao doktorat i „Bratislava Gašića zato što proganja neistomišljenike“.

„Kada ćete reći građanima Srbije zašto ste od Dedinja napravili sigurnu kuću za bivše palestinske obaveštajce koji su na međunarodnim crnim listama?

Kada ćete izbaciti Jutku i Simonovića iz Srpske napredne stranke zato što maltretiraju i seksualno zlostavljaju žene i zato što pale kuće novinarima“, upitala je ona.

Reković je rekla da je jedno od pitanja za Vučića bilo i kada će smeniti zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića koji uništava Beograd i maltretira Beograđane.

Studentkinje su sa novinarima razgovarale ispred zgrade RTS u vreme dok je na programu bila emisija „Uptnik“ sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari