Sud odlučio da Božović mora da plati Vesiću 166.000 dinara zbog izjava o jelci 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Danas je sud presudio da sam kriv i da platim Vesiću 166.000 din jer sam mu narušio ugled, naveo je na svom „Tviter“ nalogu nekadašnji šef odborničke grupe DS u Skupštini grada Balša Božović povodom presude u sporu sa zamenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem.

„Osuđen sam jer sam kao opozicija radio svoj posao – kontrolisao vlast i kako se troši novac građana. Da budem potpuno precizan, ovo je presuda apelacionog suda po žalbi“, naveo je Božović u svom obraćanju na Tviteru.

Božović je za Nova.rs rekao da je reč o drugostepenoj presudi i naglasio da je ova presuda poruka svakom ko je u opoziciji da ne može da radi svoj posao.

„Moj posao je bio da kao šef odborničke grupe jedne opozicione stranke u Skupštini Beograda govorim o tome kako se troši novac građana Beograda. Pričao sam o jelki od 83.000 evra ili 5.000 evra po metru. To nije bilo samo za naše prilike čudno. O tome su pisali i strani mediji. Svi su govorili da Beograd ima najskuplju jelku na svetu“, navodi on, prenosi N1.

Božović dodaje da je sud zaključio da je narušen ugled poznatog pravnika, te da je u obavezi da mu plati odštetu i sudske troškove u ukupnom iznosu od 166.000 dinara.f

 

Opširnije možete pročitati na sajtu N1 ili na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari