Šutanovac: Saopštenje Ministarstva odbrane potvrda sumnje o zloupotrebi vojske 1Foto: Aleksandar Levajković/FoNet

Bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je danas da činjenica da je neko u vrhu Ministarstva odbrane (MO) i Vojske Srbije (VS) odlučio da javnosti pošalje poruku da će vojska poštovati Ustav i zakone Srbije, ide u prilog sumnjama da se već izvesno vreme vojska zloupotrebljava.

„U skladu sa zakonom vojska ima definisane tri misije i nijedna se ne odnosi na podršku bilo kojoj političkoj opciji kako na vlasti tako i u opoziciji“, rekao je Šutanovac agenciji Beta.

Šutanovac je ocenio saopštenja MO i Generalštaba da vojska neće biti sredstvo za obaranje legitimne i legalne vlasti i da neće dozvoliti pokušaje državnog udara, kao potvrdu sumnje da postoje ozbiljni pokušaji penetracije spoljnjeg faktora kako bi se pripadnici vojske motivisali da iskorače iz svojih nadležnosti.

On je kazao je današnje saopštenje, iako namenjeno srpskoj javnosti, zapravo poruka spolja onima koji smatraju da se patriotska osećanja pripadnika vojske mogu zloupotrebiti i njima manipulisati u cilju sprečavanja bilo kakvog rešenja pitanja Kosova.

Vojska Srbije saopštila je ranije danas, nakon zajedničke sednice Kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba VS, da neće biti sredstvo za obaranje legalne i legitimne vlasti u Srbiji i nasilno rušenje ustavnog poretka, niti će dozvoliti pokušaje državnog udara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari