Šutanovac: Zbog atmosfere koju je kreirao Vučić opozicija u startu protiv svakog rešenja za Kosovo 1Foto: Fonet/Aleksandar Levajković

Bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je danas da su gradjani koji su opozicija, zbog atmosfere koju je u društvu kreirao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u startu protiv svakog rešenja za Kosovo.

„Predstavnici vlasti su onemogućili da se u Srbiji vodi dijalog, da se čuje različito mišljenje, pa čak i da oni imaju priliku da čuju i eventualno prihvate nečiju ideju“, kazao je Šutanovac za Blic.

On je kazao da Vučiću odogovara da se „problem Kosova prolongira“, i da to nekima u opoziciji „nije jasno“, pa „nesvesno rade u korist vlasti“.

„Očigledno je da Vučić nije dobio adekvatne garancije za Briselski sporazum, za sve ono što je i Priština potpisala, a Srbija ispunila. Greška je i što nikada do kraja nije objašnjeno razgraničenje koje danas nema podršku dela međunrodne zajednice“, rekao je Šutanovac.

On je kazao da je neophodno da intelektualna javnost, „koja danas ćuti, digne glas“.

Šutanovac je kazao i da će ujedinjenje Demokratske stranke (DS), Socijademokratske stranke (SDS) i Zajedno za Srbiju (ZZS) biti uspešno ukoliko uspeju da „profilišu jasnu politiku“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari