Sutra sednica Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Srbije i EU 1Foto: (1)Foto: BETA/NENAD PETROVIC/DS) (2)Foto: FoNet/ Aleksandar Levajković

Parlamentarni odbor za stabilizaciju i pridruživanje (POSP) Srbije i EU održaće sutra onlajn sednicu kojom će predsedavati predsednica evropske delegacije POSP-a Tanja Fajon i potpredsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić.

Na 12. sednici će se razgovarati o trenutnom stanju pristupnih pregovora i odnosima EU i Srbije, „uključujući sve teme od interesa u trenutnoj situaciji“, objavljeno je na sajtu Evropskog parlamenta.

Sednici će prisustvovati ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, portugalska ministarka za evropske poslove Ana Paula Zakaris, šef Odseka za Srbiju u Generalnom direktoratu EK za proširenje i susedsku politiku Ketrin Vent i šef Odeljenja za Zapadni Balkan u Evropskoj službi za spoljne poslove Elza Fenet.

POSP je uspostavljen Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju koji je stupio na snagu 2013. i sastoji se od pođednakog broja članova Narodne skupštine i Evropskog parlamenta, a po poslovniku bi trebalo da se sastaje najmanje puta godišnje.

Od izbora devetog saziva Evropskog parlamenta 2019. Delegaciju EP predvodi Tanja Fajon, dok je Delegaciju Narodne skupštine i u prošlom i u ovom sazivu predvodio poslanik SNS-a Vladimir Orlić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari