Švedski ambasador se sastao sa gradonačelnikom Šapca 1

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i ambasador Švedske Jan Lundin posadili su tri stabla japanskog javora u parku u Masarikovoj ulici u Šapcu.

– Zahvaljujem se ambasadoru na poseti Šapcu. Zaista je posebno zadovoljstvo kada dođu gosti koji imaju želju da upoznaju naš grad i da vide na koje načine možemo da sarađujemo. Mi imamo šta da pokažemo i imamo mogućnosti da budemo interesantno mesto, prvenstveno za kompanije koje dolaze iz Švedske, jer ovde mogu da pronađu najpovoljnije uslove za svoje poslovanje. Mislim da je dobro da se upoznamo, da otvorimo teme koje su aktuelne, a političke su prirode i tiču se razvoja svih lokalnih sredina u Srbiji. Verujem da će ambasador uvideti da u Šapcu negujemo tekovine EU. Ako postoji neka sredina u Srbiji koja je u ovom trenutku spremna da odgovori na sve izazove koji pred nama postoje na putu ka Evropskoj uniji, to je sigurno Grad Šabac, rekao je gradonačelnik Nebojša Zelenović.

Ambasador Švedske Jan Lundin je pohvalio Biblioteku šabačku i Narodni muzej, koje je pre sadnje drveća posetio, ali i način na koji se Šabac razvija.

– Nadam se da će se jednog dana ovde pojaviti i švedska preduzeća, a moja poseta će da služi i informisanju investitora o uslovima za poslovanje u Šapcu. Informisan sam da su ovde japanski investitor, kompanija Hemofarm i drugi i to govori da je Šabac dobro mesto za investicije, rekao je ambasador Švedske. Japanski „Jazaki“ otvorio je fabriku za proizvodnju električnih i elektro sklopova za automobilsku industriju, fabrika lekova radi u okviru nemačke Štade, a u Slobodnoj zoni posluje oko pedesetak firmi među njima nekoliko iz Italije, Holandije, Poljske…“Fajnenšal tajms“ uvrstio je Šabac u deset top destinacija za investiranje u kategoriji malih i srednjih gradova.

Inače, u ovom parku već su stabla prijateljstva zasadili ambasador Finske kao i delegacija iz Austrije, a neposredno uz park je Ulica grada Argostolija, bratskog grada iz Grčke, sa dalekog ostrva Kefalonije.

Projekat „Razvoj Šapca po meri građana“ se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta Grada Šapca. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari