SZS: Pretnje gradonačelniku Šapca Zelenoviću i pozivi za linč 1Nebojša Zelenović Foto: Jugoslav Radojević

Savez za Srbiju (SZS) saopštio je da su putem društvene mreže Fejsbuk gradonačelniku Šapca Nebojše Zelenovića upućeni pretnje i poziv za linč, zbog kojih je on uputio dopis Posebnom tužilaštvu za borbu protiv visokotehnološkog kriminala.

U saopštenju se navodi da je jedan od članova Fejsbuk grupe „Oslobodimo Šabac“, nakon što je Zelenović u Skupštini grada pozvao na okupljanje na sledećim protestima „Stop krvavim košuljama“ i fer izbore, naveo adresu na kojoj gradonačelnik Šapca stanuje sa porodicom i pozvao ostale korisnike te društvene mreže da se „okupe ispred zgrade i oteraju ga iz grada“.

„Na istoj Fejsbuk stranici, otvoren poziv na nasilje između ostalih odobrava i odbornik Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini grada Šapca Goran Mijailović pozivajući na danonoćnu blokadu stana u kom živi gradonačelnik sa svojom porodicom. Poziv na protest ispred zgrade u kojoj živi gradonačelnik sa porodicom uputio je i aktivista šabačkog Gradskog odbora SNS Mladen Čolić“, piše u saopštenju.

Navodi se da je Zelenović zbog toga što smatra da je ugrožena njegova lična i bezbednost njegove porodice pozvao tužilaštvo da reaguje na otvorene pretnje i poziv na nasilje i linč.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari