SZS tražio od tužilaštva da spreči prodaju Megatrenda 1Foto: FoNet

Savez za Srbiju zatražio je danas od javnog tužilaštva i policije da hitno preduzmu mere sa ciljem sprečavanja Miće Jovanovića da otuđi imovinu Univerziteta Megatrend, za koju „postoji osnovana sumnja da je stečena na prevarni i nezakonit način“.

U saopštenju Savez je naveo da od Republičkog javnog tužilaštva traži da, u skladu sa zakonom, utvrdi postojanje elemenata za pokretanje krivičnog postupka za prevaru i utaju poreza i ispita postojanje krivičnog dela organizovanog kriminala protiv Jovanovića i odgovornih i drugih povezanih lica.

Savez traži od Tužilaštva i da u skladu sa Zakonom o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela, zahteva od policije proveru imovinu Megatrend univerziteta i povezanih pravnih subjekata, kao i Jovanovićeve lične imovine i povezanih lica i dostavljanje izveštaja o njoj i da se predlog za oduzimanje imovine preda sudu zajedno sa optužnim predlogom.

Predlog treba da prati zahtev za privremenom merom zabrane otuđenja imovine Megatrend univerziteta i drugih povezanih pravnih lica, i Miće Jovanovića i svih povezanih lica, naveo je Savez

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari