SZS: Verbalni napad na Dragana Đilasa u Leposaviću organizovala Zeljina ekipa 1Foto: Savez za srbiju / sajt

Savez za Srbiju optužio je „pripadnike ekipe Zorana Milojevića Zelje, zaposlene u opštini Leposavić“ da su verbalno napali i vređali osnivače tog opozicionog bloka, Dragana Đilasa i Slavišu Ristića tokom njihove današnje posete toj opštini na severu Kosova.

Navodeći da su Đilas i Ristić posetili Leposavić „kako bi od građana i predstavnika političkih stranaka dobili relevantne informacije o pritiscima kojima su izloženi i sa kakvim se sve teškoćama suočavaju“, SZS je saopštio da su nakon gostovanja na lokalnoj televiziji Mir, Đilas i Ristić bili izloženi „verbalnom napadu i vređanju od strane lokalnih kabadahija“.

„Grupu je predvodio Stevan Petronijević, član Opštinskog veća. Pored njega, u ovom organizovanom verbalnom napadu učestvovali su i Nenad Georgijev, Dalibor Vukićević, Milan Ivanović, Nikola Nićiforović, Ivan Pelević i Ivan Petrović. Cela ekipa je učestvovala u aktivnostima Srpske napredne stranke u opštini Lučani“, stoji u saopštenju.

Savez je saopštio da je verbalni napad počeo u restoranu „M“ kada je kako se navodi, „grupa ušla i odmah krenula sa uvredama“.

„Posle 15-ak minuta vlasnik restorana je tražio da prestanu sa vređanjem. Po izlasku iz objekta, vređanja su nastavljena još jačim intenzitetom“, stoji u saopštenju.

Ocenuje se da je „posle svega što se desilo, jasno u kakvim uslovima žve Srbi na Kosovu i Metohiji koji ne podržavaju Aleksandra Vučića i njegov režim“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari