Tači: Budućnost Kosova u EU i NATO 1Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Predsednik Kosova Hašim Tači danas je povodom praznika Dana nacionalne zastave odao počast palim borcima u kompleksu „Adem Jašari“ u Prekazu i poručio da je cilj da u budućnosi Kosovo kao država bude deo NATO i Evropske Unije što je pre moguće.

Tači je rekao da je borba legendarnog komandanta OVK Adema Jašarija i njegove porodice osnova slobode i nezavisnosti Kosova, prenosi RTK.

„Danas se država Kosova i čitav albanski narod s poštovanjem sećaju žrtve porodice Jašari, Dana nacionalne zastave, kao i prvog javnog pojavljivanja oslobodilačke vojske Kosova. Borba u Prekazu, borba legendarnog generala Adema Jašarija, njegove porodice, svih saboraca Oslobodilačke vojske Kosova, svih porodica palih boraca, je osnova slobode i nezavisnosti Kosova, identiteta države Kosova“, rekao je kosovski predsednik.

Tači je napomenuo da je „Prekaz izvor inspiracije za sve, poštovanje prošlosti, ali i za realizaciju ciljeva za budućnost Kosova kao države koja će biti deo NATO i Evropske Unije što je pre moguće, država napretka, razvoja, blagostanja i država u kojoj će svaki građanin živeti dobro“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari