Tači i Haradinaj sa Đukanovićem 1Foto: Facebook / Hasim Taci

Kosovski zvaničnici razgovarali su danas u Minhenu sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, a jedna od tema razgovora bio je i dijalog Beograda i Prištine.

Tači je na svom tviter nalogu napisao da je sa Đukanovićem razgovarao o regionalnim pitanjima, uključujući i dijalog „Kosova i Srbije i njegovom doprinosu stabilnosti na celom Zapadnom Balkanu“.

„Sa predsednikom Đukanovićem razgovarali smo i o pozitivnom uticaju koji će normalizacija odnosa i postizanje dogovora između Kosova i Srbije imati u regionu. Sve zemlje Zapadnog Balkana treba da se potrude da prošlost ostave iza sebe i pridruže se velikoj evropskoj porodici“, napisao je Tači na svom Fejbuk nalogu.

Sa Đukanovićem je razgovarao i premijer Kosova Ramuš Haradinaj koji je rekao da je zajednički interes Kosova i Crne Gore stabilnost, mir i bezbednost regiona. Tači je na forumu u Minhenu razgovarao i sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom i naveo da je tema bila napredak u jačanju mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu i normalizacija odnosa Kosova i Srbije i važnost nastavka dijaloga.

On je na svom Fejsbuk profilu naveo da će u popodnevnom govoru govoriti o neophodnosti nalaženju mirnog rešenja i postizanju dogovora između Kosova i Srbije i izrazio nadu da će ove godine pored rešenja spora Grčke i Makedonije o imenu, biti postignut i sporazum Srbije i Kosova.

Haradinaj je na svom tviter nalogu naveo i da se sastao sa premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem sa kojim je razgovarao o bezbednosti regiona, kao i sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari