Tači na sastanku sa Grenelom, specijalnim predstavnikom SAD za dijalog Kosova i Srbije 1Foto: FoNet/AP

Ambasada SAD u Prištini potvrdila je ranije da će Grenel sutra boraviti na Kosovu, ali za sada nije poznato sa kim će se još sastati, osim sa Tačijem, prenosi Kosobo onlajn.

Radiju slobodna Evropa u Berlinu je potvrđeno da će Ričard Grenel ove sedmice poetiti Prištinu i Beograd, a razgovor s američkim diplomatom, koji je inače i specijalni izaslanik američkog predsednika Donalda Trampa za pregovore Kosova i Srbije, najavio je i predsednik srbije Aleksandar Vučić.

Grenel i Vučić sastaće se u petak ujutru u Beogradu, a Vučić je ranije za RTS u Davosu izjavio kako u Sjedinjene Države spremna da čuju zahteve i probleme Beograda u vezi sa Kosovom.

Grenel dolzi u Prištinu i Beograd u samo par dana nakon što je posredovao u postizanju dogovora između Srbije i Kosova nemačkom kompanijom Lufthansa o uspostavljanju avio-linije Priština-Beograd.

Potpredsednica Demokratskog saveza Kosova Vjosa Osmani, u izjavi za novinare povodom dolaska Grenela na Kosovo, izjavila je da ovu posetu ne vidi kao pritisak, već zainteresovanost Bele kuće za dešavanja na Kosovu.