Tači: Postupaću u skladu sa Ustavom i zakonima zemlje 1Foto: Beta

Predsednik Kosova Hašim Tači danas je, posle susreta sa liderima tri parlamentarne stranke, izjavio da će u novonastaloj situaciji nakon izglasavanja nepoverenja Vladi Aljbina Kurtija postupati u skladu sa Ustavom i zakonima Kosova.

„Nezavisno od teškoća koje imamo sa korona virusom, institucionalni život na Kosovu će se nastaviti i naravno i funkcionisanje demokratije“, kazao je Tači.

On je rekao da se danas susreo sa predsednikom Samoopredeljenja, Aljbinom Kurtijem, predsednikom Demokratskog saveza Kosova Isom Mustafom i predsednikom Demokratske partije Kosova, Kadri Veseljijem.

„Posle izglasavanja nepoverenja Vladi ja sam dužan da poštujem Ustav i zakone zemlje, kako bi započeo konsultacije sa liderima partija u zemlji o narednim koracima funkcionisanja institucija Kosova ili stvaranjem novih institucija“, rekao je Tači u izjavi za medije.

Kako je naveo, sastanci se održavaju kako bi se stvorila osnova mišljenja i opcija za naredne korake koje treba da preduzme kao predsednik zemlje a nakon opoziva Vladi.

„Biće zakonski proces. Sutra ću nastaviti sastanke sa drugim liderima stranaka“, kazao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari