Tači poziva da niko ne utiče na rad Ustavnog suda Kosova 1Hašim Tači Foto: EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

Predsednik Kosova Hašim Tači pozvao je danas predstavnike političkih stranaka, civilnog društva ali i međunarodne predstavnike da ne pokušavaju da utiču na rad Ustavnog suda u predmetu njegovog ukaza za izbor novog premijera Kosova.

Na konferenciji za medije Tači je rekao da je njegova kancelarija dostavila Ustavnom sudu Kosova argumente o ukazu za izbor kandidata Demokratskog saveza Kosova Avdulaha Hotija za premijera Kosova.

„Ističem da je od suštinskog značaja za Kosovo da sud radi nezavisno, bez pritisaka sa bilo koje strane, bilo da su to političke partije, civilno društvo ili međunarodni predstavnici. Niko ne može blokirati zemlju i državne institucije. Pozivam sve da doprinesu jačanju institucija“, kazao je Tači.

Pozvao je na odgovornost, kako je nazvao, grupu premijera Aljbina Kurtija, ministra zdravlja Arbena Vitiu i vršioca dužnosti ministra unutrašnjih poslova Dželjalja Svečlu, zbog ugrožavanja bezbednosti poslanika Skupštine Kosova, lidera Alijanse novo Kosovo Bedžeta Pacolija koji je prilikom povratka na Kosovo privatnim avionom, umesto u Prištinu sleteo u Tiranu.

Istu grupu je pozvao na odgovornost zbog, kako je rekao, podsticanja na samoubistvo 26 godišnjeg studenta iz opštine Gnjilane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari