Tači: Za pomirenje sa Srbijom moraju se pomeriti stene i planine 1Foto: EPA/TOMAS KOVACS

Stene i planine se moraju pomeriti za potpuno pomirenje sa Srbijom, opisao je put dijaloga sa Beogradom kosovski predsednik Hašim Tači u sinoćnom razgovoru sa direktorom Kljan Kosova, Batonom Hadžiuom.

„Ne mislim da Kosovo i Srbija mogu sami da reše probleme. Mi znamo šta se dogodilo na Kosovu i kakvi su masakri koje je srpska država počinila“, rekao je Tači, a prenosi RTK pozivajući na KoSSev.

Upravo je srpskom predsedniku tokom, kako je kazao – „najkraćeg, najtežeg i najgoreg razgovora“ rekao šta to kosovska strana ne zaboravlja – otkrivao je detalje Tači u studiju centralne političke emisije ove televizije „Zona debate“:

„Juče sam vrlo jasno stavio do znanja gospodinu Vučiću da se ne pretvara da smo zaboravili ko je ubio više od 15.000 civila i silovao preko 20.000 albanskih žena, ko je počinio više od 400 masakra, ili ko je uništio više od 40 odsto infrastrukture“.

„Sastanak je bio najkraći u poslednjih šest godina, ali i najteži i najgori. Nije lako sedeti za stolom sa Vučićem, koji kaže da je Kosovo srce i kolevka Srbije“, kazao je Tači.

„Ali imamo obavezu da radimo naporno u tom pravcu (pomirenja) i mnogo ulažemo za buduće generacije“, rekao je Tači.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari