Tadić: Formiranje velike DS je značajnije od bojkota 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Glavni odbor Socijaldemokratske stranke (SDS), na današnjoj zajedničkoj sednici Glavnog odbora Ujedinjene Demokratske stranke, doneo je odluku o bojkotu predstojećih izbora, ali i o nastavku borbe za slobodne i poštene izbore.

„Ovakva odluka je posledica toga što vlast nije ispunila nijedan od zahteva opozicije iz decembra 2018, niti u medjuvremenu pokazala bilo kakvu iskrenu nameru da promeni okolnosti u kojima su slobodni i pošteni izbori nemogući“, izjavio je predsednik SDS-a Boris Tadić, navedeno je u saopštenju.

Dodao je da se uprkos tome, nastavlja borbu za slobodne i demokratske izbore i u zemlji i kroz saradnju sa međunarodnim institucijama i predstavnicima.

„Ne odustajemo od borbe za to da i ovi, kao i svi naredni izbori u Srbiji, budu pošteni i izraz slobodne volje građana“, rekao je Tadić.

On je upozorio i da bojkot ne sme biti cilj, ali ni sredstvo za kupovinu oreola „stvarne“ opozicije, već sredstvo borbe za slobodne izbore i povratak demokratije u Srbiju.

„Ogledalo uspeha opozicionog delovanja su rezultati u postizanju stvarnih promena, a ne medijsko upisivanje u listu onih koji bojkotuju izbore. Bojkot sam po sebi nije dovoljan“, dodao je Tadić.

Istakao je da zbog toga smatra da je „rad na formiranju i obnavljanju velike Demokratske stranke važniji zadatak od bojkota“.

„To jedina organizacija na našoj političkoj sceni koja ima organizacioni potencijal i iskustvo da sprovede stvarne promena u našem društvu i da pobedi ovaj režim. Uostalom, to je jedina organizacija u Srbiji koja ima iskustvo takvih pobeda“, istakao je Tadić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari