Tadić: Nemam nameru da budem lider eventualnog budućeg zajedničkog delovanja opozicije 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić izjavio je danas, na početku sastanka opozicije, da nema nameru da bude lider, koordinator ili moderator eventualnog budućeg zajedničkog delovanja opozicije, uz napomenu da se zalaže za nastup u više kolona.

Vi ćete odbiti ili prihvatiti, ali je vrlo bitno da nakon toga usledi neki drugi predlog koji sam spreman da prihvatim, rekao je Tadić na sastanku koji je inicirao kako bi se napravila nova strategija nastupa protiv „autoritarnog režima Aleksandra Vučića“.

Tadić je ocenio da kao bivši predsednik ima iskustva i pobeda i poreza, ali da su nekada ta iskustva poreza mnogo važnija, jer se onda ona ugrađuju u pobede.

Naše različitosti ne treba da nam budu prepreka i međusobni napadi su nešto čemu se raduje samo Vučić, rekao je Tadić i predočio da eventualni nastup u više kolona ne bi trebalo da se bazira samo na ideji članstva u EU ili ne, već i po principu aktivnosti i akcija.

Sastanki prisustvuju predstavnici Nove stranke, Ujedinjene opozicije Srbije, Inicijative Ne davimo Beograd, Dosta je bilo, Pokreta slobodnih građana, Demokratske stranke Srbije, Đorđe Vukadinović i Đorđe Miketić ispred odboričke grupe „Srce grada Stari grad“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari