Tadić ponovo izglasan za predsednika SDS 1Boris Tadić Foto: Fonet/Božidar Petrović

Predsedništvo Socijaldemokratske stranke večeras je jednoglasno odlučilo da Boris Tadić i dalje bude na čelu te stranke.

Glasanje o poverenju tražio je sam Tadić posle lokalnih izbora u Beogradu.

Na večerašnjoj sednici Predsedništvo SDS je podržalo Tadićev predlog da nastavi pregovore o formiranju saveza demokratskih građanskih proevropskih stranaka.

Predsedništvo SDS je podržalo ideju da taj savez kao svoju osnovu uspostavi borbu za očuvanje demokratije, koju ugrožava vlast Aleksandra Vučića.

Predlog SDS je da svi opozicioni lideri, koji dele vrednosti građanskog i demokratskog društva, sednu za pregovarački sto sa takozvanim belim papirom i da zajednički dogovore sve principe, strateške ciljeve i način organizovanja tog saveza.

Kako se navodi u saopštenju, SDS već godinama predlaže da takav savez ima svoje zajedničke organe i da nijedan pojedinac ne bude lider, kako borba za vođu opozicije više ne bi bila prepreka borbi protiv vlasti.

Samo na taj način je moguće da taj savez bude održiv i sposoban da se bori protiv autokratskog režima Aleksandra Vučića, a da ga taj režim ne instrumentalizuje. Pozivamo sve opozicione lidere da što pre sednemo za pregovarački sto i da organizacione i strateške principe dogovaramo na taj način, a ne pojedinačno u medijima, navodi se u saopštenju SDS. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari