Tadić uputio zvanični poziv svim liderima opozicije na sastanak o novoj strategiji opozicionog delovanja 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić uputio je i zvanični poziv svim liderima opozicije na sastanak o novoj strategiji opozicionog delovanja, a sastanak je zakazan za sredu 16. septembar u podne, u prostorijama SDS.

„Ovo je prvi put da sam uputio ovakvu inicijativu u ovih osam godina, jer sam do sada želeo da dam priliku svim drugim opozicionim liderima, koji su izlazili sa svojim predlozima. Nadam se da će se odazvati ovom pozivu i saslušati moj predlog, onako kako sam i ja ukazao poverenje svim njihovim dosadašnjihm predlozima“, navodinse u tadićevom pozivu dostavljenom medijima.

Tadić navodi da je učestvovao čak i u nekim projektima, u čiji uspeh nije bio uveren, jer mu je „jedinstvo opozicije bilo iznad svega“.

„Predlaganje ove inicijative svakako ne znači da želim da preuzimam lidersku ulogu u opoziciji, a strategija koju predlažem je upravo usmerena na prekid te borbe za mesto prvog na Titaniku. U tom smislu, sujete ne bi trebalo da budu razlog za neodazivanje na poziv koji sam uputio“, naveo je u pisanoj izjavi predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić.

On je dodao kako je već nakon nedavnih izbora izjavio da „jedna kolona nije realistično rešenje“ i da se pokazalo kako taj projekat donosi više koristi Vučiću, nego opoziciji.

”Zato predlažem strategiju za koju sam uveren da je najbolji i najbrži put za pobedu nad ovim režimom, jer je to strategija u kojoj bi konačno sve naše razlike počele da rade za nas, a ne protiv nas”, naglasio je Tadić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari