Tatjana Macura napustila DJB 1Tatjana Macura Foto: N1

Tatjana Macura, poslanica Dosta je bilo saopštila je danas na vanrednoj konferenciji za novinare da je napustila članstvo u poslaničkom klubu DJB, članstvo u tom pokretu, ali i da je odustala od kandidature za predsednicu pokreta Dosta je bilo.

 Ona , kako se čulo, neće vratiti poslanički mandat, a dalji nastavak rada u parlamentu , kako je rekla, za sada će ostati nedefinisan.

Macura je početkom prošle nedelje objavila da će se kandidovati za za predsednicu DJB.

Kao razloge napuštanja DJB, Macura je navela to što nije povučena odluka da se u organizaciju vrate nedavno „sramno izbačene“ kolege putem onlajn sednice, kao i zbog činjenice da nije organizovan Glavni odbor koji se „izgleda nikada neće ni održati“.

„I sam izborni proces je bio takav da bi mu pozavideli i mnogi ozbiljniji manipulatori. Imajući u vidu da smo i sami kritikovali izborne procese, doživeli smo to da unutar jedne organizacije koju smo gradili, nema ni “d“ od demokratskog procesa“, rekla je Macura i dodala da je njena kandidatura  sabotirana od samog objavljivanja , da kandidatura nije prosleđena članstvu, iako je zahtev upućen 4.aprila.

„Donela sam tešku odluku da napustim Dosta je bilo“, rekla je Macura ne precizirajuć.
Nije precizirala da li će u Skupštini Srbije delovati kao samostalna poslanica, navodeći da za sada to pitanje ostavlja kao „nedefinisano“.

„Mislimo da ćemo se radije upustiti u organizaciju nečeg novog“, rekla je Macura, koja se pred novinarima pojavila sa Vladimirom Ðurićem i Aleksandrom Stevanovićem, koji su nedavno isključeni iz stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari