Tatjana Macura kandidovala se za predsednicu DJB 1Tatjana Macura Foto: N1

Narodna poslanica Dosta je bilo Tatjana Macura kandidovala se za predsednicu DJB, piše N1.

Za zamenika predsednika DJB je kandidovala pokrajinskog poslanika Ivana Stijepovića iz Novog Sada, a za potpredsednike stranke Milana Turnšeka iz Sombora, Igora Stojanovića iz Prokuplja i Ljiljanu Vidojković iz Smedereva, piše N1.

„Moja jedina želja je da se sačuva pokret „Dosta je bilo“. Ne mogu da se saglasim sa prošlonedeljnim izbacivanjem kolega iz pokreta, to je bila sramna online sednica, odluka o njihovom isključenju nije legalno doneta. Oni su satanizovani saopštenjem pokreta Dosta je bilo, napadima da izdaju Kosovo – to je bila kap koja je prelila čašu. To su moje kolege, svi zajedno smo gradili pokret. Ne želim da se bavim prevrtatima već da sačuvamo pokret i da bdemo korektni jedni prema drugima. Ko nije spreman da čuje tuđe mišljenje – mora da se povuče“, kaže Macura za N1.

Ona kaže da kandidatura nije nož u leđa Saši Raduloviću.

„Želim da se povuku sve sramne odluke koje su donete nakon beogradskih izbora. Izbori zakazani za 21. april bez toga neće imati ni prizvuk demokratije. Izbačeni su vredni i pošteni ljudi, a svima mora biti omogućeno da biraju i budu birani“.

Macura je za generalnog sekretara DJB predložila Stevana Alfirovića iz Beograda, u programski savet Dejana Tufegdžića iz Beograda, Miloša Boškovića iz Niša, Strahinju Križaka iz Beograda i Ivanu Vuletu iz Beograda, koji su, navodi se, prihvatili poziv i podržali tim koji će voditi Tatjana Macura, navodi se na N1.

Kako se navodi u saopštenju Tatjane Macure, ona je istupila iz tima koji predlaže dr Branislav Mihajlović.

„Razlog za napuštanje leži u činjenici da je Macura dokazala da je zajedno sa ostalim kandidatima sa te liste grubo izmanipulisana od strane Saše Radulovića. Ne želeći da stane iza imena ljudi za koje smatra da su najzaslužniji za ovakvo stanje u DJB ona je napustila lažni tim“, navodi se u saopštenju.

Prema rečima Macure, ističe se na N1, na listi koju je predložio njen kolega dr Branislav Mihajlović sporni su joj Saša Radulović, Dimitrije Majkić i Vojin Biljić. Kako kaže, od rukovodstva stranke u ostavci očekuje da poništi sve „sramne odluke koje su donete od beogradskih izbora do danas“, a koje se tiču „izbacivanja“ punopravnih članova i raspuštanja odbora kako bi se unutarstranački izbori održali u punom sastavu delegata i bez mogućnosti da bilo ko od članova stranke izgubi pravo da bira i da bude biran.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari