Tepić: Dajmo članovima Jedan od pet miliona priliku da pojasne stav o izborima 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Potpredsednica Stranke Slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je danas kako veruje da su članovi  Udruženja  Jedan od pet miliona dobro razumeli kakve su reakcije izazvali kada su najavili mogućnost izlaska na izbore i da im treba dati priliku da možda ovog utorka „bolje promisle“, jer bi sutra trebalo da se obrate javnosti.

„Jedan od pet miliona je građanski pokret, odgovor na represiju, pokret pripada svim građanima koji su se pobunili. Mislim da su oni to sada dobro razumeli nakon niza rekacija koje su usledile od prošlog utorka kad su govorili o izborima“, rekla je Tepić, za TV N1.

Ona jer rekla da nije najbolje razumela šta su članovi Udruženja Jedan od pet miliona želeli da kažu i naglasila da ne želi da odmah zauzme oštar gard već im treba dati priliku da pojasne svoje reči.

Kako je još navela, Jedan od pet miliona je nastao iz bunta naroda, prvo kao odgovor na napad na Borka Strefanovića kada je moto bio Stop krvavim košulja, a da je zatim autor naziva udruženja postao predsednik Srbije Aleksandar Vučić kada je rekao da neće prihvati ni jedan  zahtev makar bilo pet miliona ljudi u protestu.

Ona je rekla da je odluka Saveza za Srbiju da ne izađe na izbore defintiivana, navodeći da joj je drago da je prava opozicija stala u isti front protiv farse od izobra.

Tepić je rekla će se uzbunjivaču iz Krušika Aleksandru Obradoviću najbolje pomoći držanjem afera pod reflektorom javnosti.

„Nećemo mu pomoći pohvalama da je heroj,  što jeste, već tako što ćemo nastaviti tamo gde je on stao“, rekla je Tepić, za TV N1, navodeći da je afera o oružju predstavlja „istinu o kriminalu ovog režima“.

Ona je navela da „kriminal režima treba držati pod reflektorom, budnim okom javnosti“, navodeći da je Obradovića „javnost zaštitila da ga ne pojede mrak u pritvoru“

Kako je podsetila, Obadović je pušten da se brani sa slobode, ali postupak protiv njega nije obustavljem.

Ona je rekla da je „sramna izjava premijerke Ane Brnabić da je TV N1 patrija, a sramna je i inače njena komunikacija sa svima, pogotovo medijima“.

„Ona se najdirektnije pokazala da iza napada na TV N1 stoji režim“, rekla je Tepić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari