Tepić: Spot protiv mene proizašao iz crveno – crne kuhinje 1Foto: Fonet/ Zoran Mrđa

Svi smo svedoci da se već nekoliko nedelja vodi jeziva propaganda protiv mene, koja se u ponedeljak uveče završila spotom u kome sam ja obeležena kao izdajnik.

Jasno je da je ovaj spot proizašao iz kuhinje crveno – crne koalicije , koja je istim rukopisom vodila propagandu i protiv Slavka Ćuruvije devedesetih i pre dve godine protiv Olivera Ivanovića. Oni su trgovci ljudskim dušama i patriotoitizmom i tužno je da neko ko se zove Marinika čini više za ovu zemlju nego neko ko nosi srpska imena kao što su Aleksandar i Ivica. Oni su sramota za ovu zemlju, jer su je desetkovali i upropastili, rekla je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije Marinika Tepić , poslanica i potpredsednica Stranke Slobode i pravde komentarišući spot SNS u kome je predstavljena kao izdajnik i lažni patriota.

Ona je podsetila da su se naprednjaci bavili njenim imenom, prezimenom, da su objavljivali adresu gde živi sa porodicom, ali da je njenih sedam generacija koje su živele na ovim prostorima obavezuju da ne odustane i da nastavi da se bori istonom za ovu zemlju , jer kako je navela, Srbija je i njena zemlja.

Potpredsednica SSP istakla je da je kampanja protiv nje pojačana kada je pitala Vučića da li njegov mali od palube Ivica Dačić zloupotrebljeva pitanje Kosova i Metohije i patriotizam da bi reketirao privrednike i uzimao od njih novac , za navodno otpriznavanje Kosova. A taj novac, kako je objasnila, zapravo je koristio za sebe i svoju partiju .

„To moje pitanje ih je posebno iznerviralo, a ovi spotovi su dokaz da sam bila u pravu. Dačić je najavio tužbu protiv mene i ja se radujem što ću sve ono što sam ovde rekla moći da potvrdim i na sudu, a Dačić će morati da odgovoriu da li je tačno da reketrira privrednike koristeći taj novac za sebe i svoju partiju i da li jhe to zloupotreba državne politike prema Kosovu. U tom slučaju ja tvrdim da sam mnogo veći patriota od njih“ , rekla je potpredsednica SSP, a na pitanje da li strahuje za ličnu bezbednost ona je odgovorila da je tužno da treba da se dogodi ovakva jedna propaganda i ovakav spot da se prikaže, da bi se potvrdilo da je ona na pravom putu .

„Pre tačno tri meseca sam ukazala da je jedan jedini čovek u Srbiji odgovoran za urušavanje naše namenske induistrije i za bacanje na kolena naših fabrika naoružanja i vojne opreme. To je Aleksandar Vučić, a sve sa namerom da uvede te fabrike u proces privatizacije po njegovom scenariju. Ukazala sam da je na velika vrata , kao veliku uzdanicu u posao vratio Slobodana Tešića , dok je on biio ba crnoj listi Ujednjenih nacija ,a u poslednje dve godine i na crnoj listi Ministarstva finansija Sjednjenih američkih država. Vučić je upregao čitav sistem da poikrive poslovanje njegovog Slobodana Tešića i to tako što je guvernerki NBS Jorgovanki Tabaković naredio da pokriva poslovanje Tešića i njegove firme „Partizan tek“ i da mu omogući takvo poslovanje da radi mimo najmanje dva zakona i propisa, mimo Zakona o deviznom poslovanju i obligacionim odnosima“, navela je Tepićeva pokazujući dokument NBS sa potpisom guvernerke Tabaković iz koga se vidi da je firmi Partizan tek omogućeno da posluje bukvalno kao kupac , a ne kao komisionar i da robu nabavlja i kupuje u dinarima.

Ona je pojasnila da Tešić uzima robu koju plaća u dinarima ,a onda je po višestruko većim iznosima preprodaje u devizamna, bez ikakve obaveze da državi plaća obavezan porez .

„Na osnovu komisione prodaje oni bi trebalo da imaju samo zaradu od pet odsto ,a Tešiću je ovde omogućeno da kupi robu , da je plati i dalje preprodaje ,zadržavajući sav novac za sebe. Iz izveštaja Državne revizorske institucije za 2018 godinu vidi se da je poslovanje Tešića samo sa tri fabrike Sloboda Čačak, Prva petoletka i partizan Užice, iznosilo gotovo 40 miliona dolara. Ako pogledate GIM njegovo poslovanje iznosi samo 7, 5 miliona dinara ,a Jugoimporta 17 miliona . Znači Tešić je šeest puta bolje poslovao od GIM-a i takoi shvatamo da je Vučić upregao ceo sistem da bi omogućio problematično poslovanje Tešića“, istakla je potpredsednica SSP-a i upitala ministra odbrane Aleksandra Vulina šta je tačno ministarstvo odbrane kupovalo od GIM-a u avansnoj vrednopsti od 28 miliona dinara.

Upitana o sukobu na relaciji Dveri – deo DS , Tepićeva je rekla da se apsolutno ne slaže sa načinom na koji je Boško istupio kad je kritikovao Dragoljuba Mućunovića, ali i da ne ne razumi kako neko može da javno osporava odluku sopstvene stranke. Pozdravila je zato komentar lidera DS Zorana Lutovca koji je pozvao na smirivanje strasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari