Odgovor Marinike Tepić ministarki: EPS je suvo zlato Srbije 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić danas je povodom tvrdnji ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović da „EPS podseća na staru srebrninu koja može ponovo da zasija“ odgovorila da je to preduzeće „suvo zlato“ koje vlast hoće da pretvori u „staro gvožđe“.

Tepić je zapitala resornu ministarku, koja ističe da želi uspešan EPS, zašto je nije podržala u zahtevu za smenu direktora tog preduzeća Milorada Grčića koji je po njenim rečima „od EPS-a kao najprofitabilnije firme u Srbiji napravio ponovo gubitaša“.

„Ko je postavio Grčića na čelo EPS-a da bude samo faksimil režimskim tajkunima i huliganima? Ko ima taj politički uticaj o kojem govorite – vaša Srpska napredna stranka ili neko drugi?“, zapitala je Tepić.

Ona je ukazala da Mihajlović zagovara „rasparčavanje EPS“ i da je njeno „ekspertsko“ rešenje za povećanje profita tog preduzeća da distributivna delatnost izađe iz EPS-a, „čime će prihodi EPS-a biti skoro prepolovljeni“.

„Vaše znanje o energetici je već jednom imalo svoj epilog: izbacili su Vas iz Ministarstva energetike 2014. godine, jer ste i tada zagovarali rasparčavanje EPS-a i deljenje distribucije na čak pet delova! Isto tako morate završiti i posle ove ‘vaše nove reforme’ EPS-a, kojom ćete 30-50.000 porodica ostaviti bez egzistencije samo sa jednim ciljem – da bi vaši tajkuni i huligani zgrtali milijarde evra novca svih tih ljudi“, poručila je Tepić ministarki Mihajlović.

Ranije danas je Tepić ocenila da se „katastrofalno rasparčavanje Elektroprivrede Srbije mora zaustaviti“, na šta joj je Mihajlović odgovorila da je cilj reorganizacije EPS-a „efikasnije i profitabilno poslovanje, kako bi to preduzeće bilo uspešno ne samo u okvirima Srbije, već i regiona“.

Odgovor Marinike Tepić ministarki: EPS je suvo zlato Srbije 2

Ministarka je istakla da je „katastrofa“ o kojoj govori Tepić „najizvesnija ukoliko bi se sprovelo sve što ova političarka i njena stranka predlažu, a to je da se u EPS-u ništa ne promeni“.

Dodale je da „EPS trenutno podseća na staru srebrninu koja može ponovo da zasija, ne samo u Srbiji, već u celom regionu“.

„To je i naš cilj, a ne da njegov razvoj zaustavljaju loše upravljanje, interesi pojedinaca, kao i neznanje i loše namere političara koji EPS koriste za skupljanje političkih poena“, kazala je Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari