Tepić: SNS i Milovanović zloupotrebili radnike MB Namenske da bi se još jednom narugali poginulom mladiću 1Marinika Tepić Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Sramnim dovlačenjem radnika MB Namenske Lučani pred sud u Ivanjici da odglume podršku direktoru Radošu Milovanoviću, prvooptuženom za pogibiju mladog radnika Milomira Milivojevića, SNS je još jednom ponizila porodicu poginulog radnika, ali i sve zaposlene u MB Namenskoj, saopštile je Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde.

Umesto da se sindikat bori da se nikada ne ponovi jedna takva tragedija, oni su radnike dovukli pred sud i naložili im da opkole sud u Ivanjici. Time su ih učinili saučesnicima Radoša Milovanovića u ovom zločinu, ističe se u saopštenju.

Kako se dodaje ovime se nastavlja naprednjačka matrica skrivanja krivca iza žrtve.

„Isto kao što se Jutka sakrio iza žena, tako se i Milovanović sakrio iza radnika. Dok radnici i dalje rade u uslovima opasnim po život u fabrici eksploziva, Milovanović ih ucenjuje da glasaju za Vučića kako ne bi izgubili posao. Ucenjeni i zastrašeni radnici Namenske treba da znaju da u Srbiji još postoje ljudi koji će se beskompromisno boriti da se ovakve tragedije nikada više ne ponove. Krivci treba da znaju da će odgovarati za svoje zločine, i oni koji su napastvovali žene i oni koji su palili novinarima kuće, ali i oni koji su radnike poslali u smrt“, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari