Tepić: Vanredno stanje i pandemija imaju uzročno-posledičnu vezu sa opadanjem rejtinga Aleksandra Vučića 1Foto: Beta/Milan Obradović

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić ocenila je da vanredno stanje i pandemija imaju uzročno – posledičnu vezu sa opadanjem rejtinga Aleksandra Vučića i njegove odluke kada će ga ukinuti.

Ukoliko pandemija stane, on će trčati na izbore. A ukoliko se pojavi takozvani rep pandemije, to neće biti dobro za Srpsku naprednu stranku (SNS) i on će učiniti sve da prolongira vanredno stanje i izbore, istakla je Tepić u intervjuu nedeljniku Vreme.

Prema njenom mišljenju, ponašanje Vučića je politikantsko, nemoralno i nedostojno institucije predsednika Republike, jer „njemu lično sve predstavlja kampanju“.

On se budi s rejtingom, prvo pročita statistike o svom rejtingu i gledanosti – prvo lične, pa SNS, zatim pregleda sve novine da vidi da li je sve onako kako je naložio i da li su svi koji treba da budu provučeni kroz blato – provučeni „kako treba“, rekla je Tepić.

Ona je dodala da ono čega Vučić kao vođa nije svestan jeste da je politički sistem kome se priklonio jedan težak hibrid, „gori od najgoreg modifikovanog genetskog hibrida, koji ni po sili ovozemaljskih zakona, a ni Božjih, ne može opstati“.

Uzalud i apeli da stane, on ne može da se zaustavi. Toliko je ogrezao u laži da više ne laže da bi obmanuo birače, on laže obmanjujući sebe! Ta patologija naročito dolazi do izražaja poslednjih 30 dana i ima za cilj da pokrije njegovu nezasitost vlašću, smrtnu glad za moći po svaku cenu, rekla je Tepić.

Kako je naglasila, propagandna mašinerija koju je regrutovao Vučić najteži je oblik nasilja viđen na balkanskim prostorima od 1947. godine.

Vraća nas u doba kad se radio slušao tiho u podrumu. Vraća nas u vreme Ozne. Dok je ovog režima, partije i bratije, odluke će se donositi u Jajincima, zaključila je Tepić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari