Tepić: Vučić laže međunarodnu zajednicu 1Marinika Tepić Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Šefica poslaničke grupe Samostalnih poslanika Marinika Tepić izjavila je danas posle sastanka sa bivšim evropskim parlamentarcima Eduardom Kukanom i Knutom Flekenštajnerom da predsednik Srbije Aleksandar Vučić laže međunarodnu zajednicu.

Ona je novinarima u Skupštini Srbije, gde se čitav dan održavaju sastanci sa evropskim parlamentarcima i poslanicima vlasti i opozicije, rekla da Vučić laže medjunarodnu zajednicu i samo „kupuje vreme da dodatno učvrsti svoj diktatorski režim apsolutno ne idući ka cilju i to ne samo kada je reč o Kosovu već i o svakodnvenom životu građana“.

Ona je istakla da su Kukan i Flekentštajner kratko rekli da su apsolutno svesni kakvo je stanje u Srbiji.

Oni su, kako je navela, upoznati sa stavovima bojkota parlamenta i zasto se najavljuje bojkot izbore, ali su izarzili rezerve prema bojkotu jer smatraju da je parlament mesto za razgovor.

Tepić je dodala da i oni smatraju da treba da se razgovara u parlamentu i da je bojkot iznudjeno rešenje odnosno da opozicija želi izbore ali ne pod ovakvim uslovima.

„Bojkot je način da se u narednom periodi dodje do slobodnih izbora“, istakla je Tepić.

Jovan Jovanović iz istog poslaničkog kluba a predstavnik Gradjanske platforme rekao je da opozicija ne izlaskom na nefer i neslobodne izbore ustvari brani demokratske instutucije u Srbiji a kako je istakao najvažnija i nejsvetija dužnost su slobodni fer izbori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari