TOŠ: Gradske manifestacije nisu bila žarišta epidemije, kako tvrdi Nedimović 1Foto: Sa konferencije za novinare/D.E.

Nakon optužbi ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića da su manifestacje Noć kupovine, festival ruža i konjičke trke bile žarišta za širenje pandemije direktor TOŠ Srđan Mitrašinović i direktor hipodroma Aleksandar Dragojević su to u potpunosti  demantovali.

Tako je Noć kupovine održana 19. juna, Festival  ruža u Lipolistu 27. juna a konjičke trke 28. juna, i u to vreme republička vlast   se hvalila da je pobeđena pandemija.

Fudbalska liga igrala se pred gledaocima, Ministarstvo prosvete dozvolilo je proslavu matura, ekskurzije, održani su izbori,  bez ikakvih ograničenja dozvoljavane su sve moguće manifestacije.

Za noć kupovine u Šapcu deljene su maske, korišćena su dezinfekciona sredstva, a Festival ruža je održan u redukovanom obliku, bila je samo revijalna izložba cveća.

Srđan Mitrašinović je ukazao da bi ministar poljoprivrede bolje bilo da se bavi svojom strukom i onim zašto je odgovoran, a stanje u poljoprivredi je vrlo problematično. Niske cene pšenice, višanja, otkupa stoke, sve to dovelo je agrar na ivicu opstanka.

Direktor hipodroma Aleksandar Dragojević podsetio je da je deset dana pred održavanje konjičkih trka poslat dopis Ministarstvu poljoprivrede, navedeno da se očekuje oko hiljadu gledalaca i učesnika.

Četiri dana pred trke poslat je dopis i Policiji, sa svim potrebnim elementima. Niko od nadležnih institucija nije reagovao.

Na konferenciji za novinare istaknuto je da se nepotrebno ulazi u politizaciju, jer najvažnija je briga za ljudsko zdravlje, a nedostojno je da je u to uključen jedan ministar, kao i predsednik države Aleksandar Vučić, kada je izjavio da je vanredna situacija u Šapcu izmišljena kako ne bi bila priznata pobeda SNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari