Trifunović: Nisam euroskeptik, već mislim da je EU serboskeptik 1Sergej Trifunović Foto: Fonet/Zoran Mrđa

Mi se stalno pitamo šta je bitno Evropskoj uniji (EU), a nijednog trenutka se ne zapitasmo koliko smo mi zaista bitni toj EU, napisao je danas na svom privatnom Tviter nalogu predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović.

„Dajte Slobu, Mladića, Karadžića, dajte ovo i ono, pa ćete u EU. I tako 18 godina. Nisam euroskeptik, već mislim da je EU serboskeptik. Oni imaju dosta glavobolja“, ocenio je Trifunović.

Reagujući na pojedine komentare na svoj tvit, on je poručio da ne misli ni da je EU neprijatelj i pozvao da se ne lepe etikete.

„Imaju nove članice s kojima ne znaju šta će. Imaju Bregzit s kojim tek imaju migrene. Nas odlažu sistemom štap i šargarepa, stara šuma za magarce. Imaju i dogovor sa vlašću, kojoj takođe ne odgovara da uđemo u EU“, smatra Trifunović.

Prema njegovom stavu, „cela je istina“ da Uniju ne haje za Srbiju i „zato mi i ne smemo da mislimo da će nam ulazak u EU apriori rešiti probleme“.

„Neće. Sve i da nas prime. Moramo sami da ih rešimo“, predočio je Trifunović i objasnio da ćemo jedino tako pokazati zrelost i snagu.

„To će naravno biti spor i bolan proces, ali smo na putu. Što pre ukapiramo da će biti sporo i bolno“, procenio je Trifunović, „lakše će nam biti“.

„Imamo sopstvenu vlast protiv nas, godine uništavanja duha i mozga, te na kraju i strane sile. Sve ćemo raditi uprkos“, predvideo je Trufunović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari