Trifunović: Nisam euroskeptik, već mislim da je EU serboskeptik

Ostavite komentar


  1. „Dajte Slobu, Mladića, Karadžića, dajte ovo i ono, pa ćete u EU. I tako 18 godina. Nisam euroskeptik, već mislim da je EU serboskeptik. Oni imaju dosta glavobolja“, ocenio je Trifunović.

    Inace vi ne biste dali „velikane“ poput ovi kriminalaca,je li?

  2. Teška srca moram da priznam da je sve istina. Evropa u Srbiji izdaje svoje sopstvene principe i vrednosti na kojima je i sama ustrojena. Iz toga je jasno da ih ne interesujemo kao sutra neki njen deo, jer devastacija pravne države, slobode informisanja i svakog pojma o fer izborima na koje žmure vučiću, neće moći da budu rešeni u vidljivom periodu.
    Još ako uzmemo u obzir primitivan narod koga, svesno ili nesvesno, zabole uvo u kakvoj će mu tek žabokrečini sutra živeti deca ili unuci…pa ko to sebi može da želi. Nema ništa od Evrope ovde, iskrene saveznike je u Srbiji zauvek izgubila..

      1. C,c,c… sta tebi bi da postanes predsednik politicke partije covece?

    1. Tako je i moglo bi se dodati zašto nije kako treba? Nema Slobeta i bandita. Ipak mnogi su nastavili bivati procesuirani u para-ab-normalnim procesima unutar drpežke politike Srbije. Verujmo da u EU su demokratski potencijali institucionalizma veći i tako i raspodela socijalne pravde i multikulturizma.

  3. Koliko god svojim nastupom i izborom reci ume da bude iritantan za mnoge ljude, kada ono sto kaze stavis na papir uvidis da ima puno smisla i razuma. A taj njegov stav? Pa ipak je covek glumac, to je njegov stil.

    1. Dobro jutro, Kolumbo. Nije ti bilo lako, ali si ikapirao (delimicno).

      1. Još da ume da sprovede to što je rekao.I šta to tačno znači?
        Neutralnost, Rusija,neki novi Nesvrstani…
        Čak iako dobije mandat da nešto sprovede, lice njegovog brata neodoljivo podseća na Andreja Vučića.Toliko da me ne bi čudilo da je počeo da uzima časove tenisa, ili već nekog sporta sa reketom.

  4. To je to.
    Ne bih ništa ni dodala ni oduzela.

    Paradoksalno, ima se utisak u Srbiji da EU faktički sprečava i usporava demokratizaciju i tranziciju Srbije.

  5. Sergej,jel idemo na Pink?Gutamo suzavac,bijemo se s murijom?Ali,da Lecic i slicni likovi budu u publici.Jel mozes to da izurgiras kod Djilasa nekako?
    Bilo bi dobro za masovnost koja se ocekuje 13.4.Evo,pricajte ti,Branka Stamenkovic i npr.Zoran Alimpic iz Ds-a.To bi bilo bas cool

  6. ko je hteo, mogao je to „epohalno saznanje“ i „vrhunsku političku mudrost“ da ima još 2000te…..bez davanja Slobe, Mladića, Karadžića, ovoga i onoga, privatizacije, pljačke…..ali kako bi Đilas bio multimilioner, Čeda, Ružica Đinđić….?

  7. Nije mi jasan poriv tvog učešća u političkom životu Srbije, ako tako zaključuješ…. Mislio sam da si svestan da sa ovima koji trenutno čine politički milje ove zemlje nema napretka, a samim tim ni približavanja EU…. Varate se ako mislite da ulazak u EU rešava sve probleme…. Problemi tek tada nastaju… Proces ulaska vam je kao priprema za polu maraton…. Možeš da izađeš na trku iz kafane i odustaneš posle 500 metara, a možeš da se pripremaš, polako godinu dana i postigneš kondiciju za 3 kilometra…. A za 3 godine, može biti istrčiš i svih 21….. Ipak nije rešenje ni u amaterizmu… Ako si okupio oko sebe umne glave, posavetuj se sa njima pre nego što izađeš u javnost…. Nije sramota pitati…

  8. Lakse ce nam biti, sto rece Sergej ako ukapiramo-da je istina bolna, ali su lazi tek prava bolest . I zato redakcija koja cenzurise komentare o necasnom postupanju EU , slobodno moze da ih objavi , jer ima mnogo razloga za kritiku. Argumentovanu.
    Cemu negovanje „KULTA EU“. Pa nismo u Africi da udaramo glavom u kamen i igramo ritualne igre u cast BOZANSTVA. Vec u srcu Evrope.
    Vec 19 godina EU zamlacuje Srbiju prijemom u svoje redove, a za to vreme mi smo izgurani na marginu civilizacije. Slican odnos EU ima samo jos sa Turskom, koja je vise azijska nego evropska drzava. Za to vreme sto bi ekonomisti rekli mi smo izgubili SUPSTANCU: stanovnistvo i kapital. Stanovnistvo su kroz oduzimanje slobode i radnih mesta u rodjenoj zemlji, namamili isti ti Evropljani u svoje najbogatijje drzave-clanice, da im sluzi upola cene , a kapital nam unistavaju razni everopski emisari uz pomoc domace mafije, koji ovde svakog dana popisuju nase kuce, vredne biljjeke,i zivotinje autohtonog porekla. Izginuse nam svi dobri pevaci, najjbolje glumce je odjjednom zahvatila epidemija najtezih bolesti, netragom nestaju nasa vredna umetnicka dela, sve sto je obrazovano i strucno proteruje se iz javnosti. Jednom recju EU je u Srbiju uvela TERMINATORIJUM.
    Ista ta Evropska unija instalirala je ovde SNS u maju 2012. godine, i sa svih glasila samo trube Vucic, Vucic, Vucic. I ne zato sto ga mnogo vole vec sto od Vucica ocekuju da im POTPISE pravnoobavezujuci sporazum o odvajanju Kosmeta od Srbije, da bi odmah zatim isti ti Evropljani, koje predvodi Nemacka imali osnov za otcepljenje Vojvodine i svodjenje Srbije na Beogradski pasaluk.Njih jedino ineresujje da granice EU zaokruze do usca Dunava i Save, i sve im je jedno ako bi juznije odatle zapocinjjao Bliski istok.
    U ovoj tacki se razdvajaju interesi Republike Srbije i srpskog naroda u celini sa interesima EU. Ako uopste i postojji nas euroskepticizam on je iskljucivo iz razloga samodbrane, jer nam se ugrozava gola egzistencija i opstanak kao ljudske vrste. Ali, cime objasniti evropski srboskepticizam, sem neiskrenim partnerstvom EU prema Srbiji.
    Nista neobicno za EU, jer neiskrenost je zahvatila i njene drzave clanice, pa su se Englezi odali Bregzitu, a clanice na Istoku Poljska, Madjarska i Slovacka, pokazuju otpor sadasnjoj dominaciji pre svega Nemacke uz asistenciju Francuske.
    Ili smo mi Srbi u teskoj zabludi. EU bi nas primila u clanstvo samo kad bi se mi skroz promenili. Toliko da se promenimo, da vise ne postojimo, kako bi na ovojj teritoriji na kojoj zivimo Evropska unija mogla slobodno I bez ogranicenja da napravi ovde jedan GROS LAPEN, kad su nas l999. godine vec zatrpali radioaktivnim uranijumom, da se ta deponija I ozvanici. Sve kao iz price HEROJ NA MAGARCU. Ali, nismo valjjda toliko napredovali da smo svi postali magarci, pa da svoju egzekucijju predstavljjamo javnosti kao napredak ka evropskim vrednostima.
    P.S. Za objavljivanje ovog komentara ne postoji ni jedna smetnja sem censure.

  9. niko nije naštetio više ideji EU u Srbiji nego sama EU pordžavajući već 7 godina jednog klasičnog diktatora koji ništa ne radi što bi Srbiju približilo EU. I onda se čovek jednostavno zapita „što bih ja bio veći katolik od pape ?“ i preseče da i on počne da podržava takve koji su slični „vođi“ ali su otvoreno protiv EU. I to će se na kraju i desiti ako EU nastavi sa ovom politikom. Nadam se da će ova EU adimistracija biti počišćena u maju na izborima i da će doći realniji političari na čelo EU.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.