Trifunović (PSG): Protest su uzurpirali fašisti i razne vrste desničara 1Foto: FoNet/Vesna Vujić

Lider Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović izjavio je večeras da je na protest u centru Beograda došao misleći da je reč o skupu pobunjenih građana ali da je očigledno da su ga već „uzurpirali fašisti, Levijatani i razne vrste desničara“.

„Ja sam doživeo napad od, ne mogu da kažem da je Levijatan, mada me ne vole. Ali kapiram da jeste, jer su najavili dolazak. Bili su to momci u crnom, počele su da sevaju ‘martinke’… Oni su, kao i uvek, hrabri kada su u gomili i to je to“, rekao je Trifunović povodom napada na njega na protestu.

Lider PSG napadnut je večeras oko 19 časova tokom protesta ispred parlamenta a njega je grupa okupljenih građana izgurala na suprotnu stranu ulice dok je pokušavao da priđe zgradi parlamenta ispred koga se održava protest kome prisustvuju i lideri Saveza za Srbiju.

Trifunović je najavio da će on i njegove kolege pokušati da se sakupe ali da „moraju da se razdvoje od stoke“.

„Možda su to ubačeni elementi koji su došli da naprave da ovo nije miran protest, ali ne verujem“, rekao je on.

Više hiljada građana okupilo se oko Skupštine Srbije, na ulicama je veliki broj policajaca. Oko Doma Narodne skupštine postavljena metalna barikada iza koje stoji stotinak pripadnika Žandarmerije. Napadnut lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari