Tužilaštvo Kosova: Dokument o svedočenju Rade Trajković nije original 1Rada Trajković Foto: FoNet/ Aleksandar Levajković

Svedočenje predsednice Evropskog pokreta Srba sa Kosova i Metohije Rade Trajković pred Specijalnim tužilaštvom Kosova u predmetu ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića nije bilo presudno za hapšenje i pritvor dvojice osumnjičenih, saopštilo je danas to tužilaštvo.

U saopštenju koje je preneo prištinski portal insajderi.com, Specijalno tužailaštvo je istaklo da dokument koji je objavio direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić na društvenim mrežama, koji se odnosio na svedočenje Rade Trajković, nije ni originalan ni autentičan.

„U cilju pružanja tačnih informacija obaveštavamo vas da je Rada Trajković ispitana kao svedok u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, gde je ispitan značajan broj drugih svedoka, ali ni na koji način njeno svedočenje nije bilo odlučujuće za hapšenje i pritvor dvojice osumnjičenih kao što su srpski političari rekli“, navodi u saopštenju tužilaštva.

Specijalno tužilaštvo Kosova je podvuklo da je posvećeno rasvetljavanju slučaja ubistva Olivera Ivanovića „i ni na koji način nije pod uticajem političara u Srbiji ili bilo gde, koji govore o Ivanoviću“.

„Stoga, apelujemo na sve političare da se uzdrže od izjava koje mogu da utiču na normalan tok postupka ili čak ugroze svedoke“, navodi se u saopštenju STK.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije je izjavio da je svedočenje Rade Trajković uticalo na određivanje pritvora dvojici Srba, Nedeljku Spasojeviću i Marku Rošiću koji su osumnjičeni za ubistvo Ivanovića.

Đurić je u objavi na svom Tviter nalogu napisao da, ako je istina da je Trajković prištinskim istražnim organima „klevetala svoju državu“, može samo da iskaže „najotvorenije gađenje i prezir prema takvoj osobi“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari