Tužilaštvo Srbije: Nemamo dokaze o povezanosti uhapšenih sa ubistvom Ivanovića 1Oliver Ivanović Foto: Stanislav Milojković

„Ni o jednom od lica koja su uhapšena u Kosovskoj Mitrovici, Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu nema informacije koje bi ih povezivale sa ubistvom Olivera Ivanovića“, saopštilo je Tužilaštvo u odgovoru na upit Radija Slobodna Evropa.

 U odgovoru se precizira da to telo nije upoznato da li „takve informacije ili dokaze poseduju privremeni organi samouprave u AP KIM“, piše Radio Slobodna Evropa.

„Tužilaštvo je već saopštavalo da je postupilo po svim do sada podnetim zahtevima za uzajamnu pravnu pomoć, kojima je, između ostalog, bilo traženo i ispitivanje svedoka. O identitetu svedoka tužilaštvo se ne može izjašnjavati, kao ni o detaljima bilo kog zahteva. S druge strane, privremeni organi samouprave u AP KIM su po zahtevima ovog tužilaštva postupali selektivno, tako da do sada nisu dostavljeni svi traženi dokazi i informacije“, dodaje se u odgooru Tužilaštva.

Navodi se je i da je od Tužilaštva u Beogradu poslednjim zahtevom za uzajamnu pravnu pomoć, tražena provera više činjenica i okolnosti, „pa će odgovor na ovaj zahtev biti poslat kada sve tražene provere budu izvršene, zajedno sda celokupnim prikupljenim materijalom.“

Ove podatke Tužilaštvo za organizovani kriminal uputilo je kao odgovor na pitanja RSE da li je potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić, za kojim traga kosvoska policija, bio tema istrage u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića ili nekim drugim predmetom.

RSE pitao je i da li postoji postoji saradnja sa organima u Prištini u vezi sa istragom ubistva Olivera Ivanovića, da li Tužilaštvo ima uvid u informacije o dokazima koje poseduju organi na Kosovu o umešenosti uhapšenih lica u nedavnoj akciji kosvoske policije kao i Milana Radoičića u ubistvo Ivanovića, kao i da li Tužilaštvo ima saznanje gde se krije Milan Radoičić, da li je na teritoriji Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari