Tužilaštvo u Mitrovici demantovalo da su Srbi napustili posao 1Kosovska Mitrovica Foto: EPA/Đorđe Savic

Osnovno tužilaštvo u Mitrovici je odbacilo je danas kao netačne informacije da su srpski tužioci i ostali zaposleni napustili posao.

„Takođe vas obaveštavamo da su danas svi tužioci i osoblje iz redova Srba počeli posao kao i svakog drugog dana i da su tužioci otišli u sudove na ročišta. Stoga zahtevamo od svih medija razumevanje da ne objavljuju neistinite vesti i bez prethodne potvrde od strane tužilačkog sistema“, navodi se u saopštenju, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Dodaje se i da je „tužilački sistem spreman da pruža prave informacije javnosti“.

U kosovskim i stranim medijima je objavljeno da su Sud u Mitrovici, sa sudskim jedinicama u Zubinom Potoku i Leposaviću, i sve sudije i radnici tih sudova prestali sa radom u utorak u 9.00 sati.

Da podsetimo, u premijer Kosova Ramuš Haradinaj u autorskom tekstu za Vašington post naveo je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, uz podršku Rusije, ponudio da Srbija prizna Kosovo, ukoliko joj ustupe deo njihove teritorije i dodao da je za Kosovo to isuviše velika cena.

Na pitanje novinara da to prokomentariše, Vučić je odgovorio kako ima pametnija posla nego da demantuje Ramuša Haradinaja.

Ksenija Božović, potpredsednica Građanske inicijative SDP, za Danas je govorila o potezima Beograda i uticaju na Srbe na Kosovu tokom krize, navodeći da je trebalo dati ostavke na svim nivoima, a ne samo da to učine predsednici opština…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari