Tvit diplomatija Grenel – Čitaku 1Vljora Čitaku, arhiva Foto: EPA/OLIVIER HOSLET

Sprovođenje sporazuma između Kosova i Srbije glavni je prioritet Trampove administracije.

Vidimo se ove nedelje u Prištini i Beogradu, poručio je danas specijalni predstavnik američkog šefa države za dijalog između Beograda i Prištine Ričard Grenel.

On je tu porulku objavio na svojm Tviteru uoči sutrašnje posete Kosovu, reagujući na tvit kosovske ambasadorke u SAD Vljore Čitaku povodom dolaska američke delegacije.

„Sjajno je videti da će @AdamUSDFC i @RichardGrenell biti sutra na Kosovu. Ova poseta dolazi manje od tri nedelje nakon što je potpisan sporazum o # ekonomskoj normalizaciji između # Kosova i # Srbije u # VashingtonD On je na ovaj način odgovorio ambasadorki Kosova u SAD Vljori Čitaku koja je ocenila da je dolazak američke delegacije, u kojoj će biti čelnici Međunarodne finansijske korporacije za razvoj i specijalni predstavnik za razgovore Beograda i Prištine Ričard Grenel, odlična vest.

Čitaku je na Tviteru podsetila da ova poseta dolazi manje od tri sedmice posle potpisivanja sporazuma o ekonomskoj norlamizaciji između Kosova i Srbije u Vašingtonu“, objavila je na Tviteru Čitaku.

Kabinet kosovskog premijera Avdulaha Hotija saopštio je ranije danas da će delegacija SAD sutra posetiti Kosovo povodom sporazuma o ekonomskoj normalizaciji između Beograda i Prištine.

Delegaciju vlade SAD predvodi izvršni direktor DFC Adam Boler, a u saopštenju objavljenom danas najavljeno je da će to američko izaslanstvo od 20. do 25. septembra, u cilju unapređenja ekonomske saradnje i razvoja, posetiti Prištinu, Beograd, Atinu i Jerusalim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari