U Bačkom Petrovcu koalicija SNS-SPS, uprkos drugačijim najavama 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Koalicija koju čine Srpska napredna stranka (SNS) i Socijalistička partija Srbije (SPS) vodiće opštinu Bački Petrovac u naredne četiri godine, uprkos tome što je SPS 6. jula potpisao zajednički sporazum o parlamentarnoj većini na čijem čelu je bila Jedinstvena Srbija, objavio je danas lokalni portal Storiteler (storyteller.rs).

Za novog predsednika Skupštine opštine Bački Petrovac izabran je Jan Jovankovič iz SPS-a, a za njegovog zamenika Jan Šuljan iz SNS-a.

Odbornici su tajnim glasanjem sa 14 prema 11 izabrali Jovankoviča i Šuljana.

Miroslav Čeman, nosilac liste Jedinstvene Srbije, 6. jula je predsedniku lokalnog parlamenta podneo zahtev da se konstitutivna skupština opštine Bački Petrovac sazove za 14. jul 2020. godine.

Ovaj zahtev je bio verifikovan potpisima 14 odbornika, koji su postigli dogovor o formiranju parlamentarne većine, a koji su, pored devet kandidata sa liste Jedinstvene Srbije, potpisali i kandidati sa liste SPS-a, Vojvođanskog fronta i nestranački odbornici.

Miroslav Čeman je tada izjavio da su i građani Bačkog Petrovca shvatili da su toj opštini potrebne promene, jer se u prethodne četiri godine „ništa nije radilo“.

On tada, međutim, nije isključio mogućnost pritisaka od strane SNS-a, ali je dodao da misli da su i „naprednjaci“ svesni da su, u ovom slučaju, izgubili.

Na lokalnim izborima u opštini Bački Petrovac, koji su održani 21. juna, učestvovalo je šest izbornih lista.

Skupština opštine Bački Petrovac ima 25 mesta, a na izborima je najviše mandata, 11, osvojio SNS.

Jedinstvena Srbija osvojila je devet mandata, SPS tri, a Vojvodjanski front i Nestranački i ujedinjeni obični ljudi su osvojili po jedan mandat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari