U Boru osnovan gradski odbor Stranke slobode i pravde 1Foto: Stranka slobode i pravde

U Boru je večeras osnovan gradski odbor Stranke slobode i pravde a tom prilikom lider partije Dragan Đilas ocenio je da se Srbija neće pokrenuti „ako štedi na ljudima kao svom najvažnijem resursu, dok se basnoslovne sume bacaju na besmislene projekte ili ih proguta korupcija“. 

Navodeći da „onaj ko je rekao da će smanjujući plate i penzije pokrenuti Srbiju, taj ili prezire ljude ili nije normalan“, Đilas je ocenio da „tek kad država da nešto ljudima, a ne samo da uzima, onda može od njih nešto i da traži“.

„Pa i ti monetarni fondovi koji dolaze i procenjuju kako je plata od 350 evra previsoka za naše uslove…Dosta više tog kolonijalnog odnosa, nismo mi manje vredni i sposobni. Naprotiv. Zašto bismo onda pristajali na to da u fabrikama radimo za ponižavajuću platu od 250 evra, kad Srbija ima potencijal, da uloži u sebe i da joj se to višestruko vrati“, naveo je Đilas a prenela Stranka slobode i pravde.

Navodeći da „niko nije dobio mandat da Srbiju rasprodaje, već njome da upravlja na najbolji mogući način“, lider SSP je dodao i da „niko nema pravo da strancima prodaje rudnike, zemlju, vodu“.

Irena Živković, koja je večeras izabrana za predsednicu Inicijativnog odbora Stranke slobode i pravde u Boru, ocenila je da zagađenje vazduha u tom gradu nije samo ekološki problem „već zločin prema ljudima“ i pozvala lokalne čelnike na sutrašnji protest „da im građani pokažu kako se bori za zdrav vazduh“ pošto oni kako je navela, „sa svojih funkcija ne umeju da urade ništa“.

„Ako oni ne mogu da pomognu građanima, onda hajde da građani pomognu njima. 1254 mikrograma sumpor-dioksida je u borskom vazduhu, a 125 je dozvoljeno zakonom. Te čestice ne gledaju partijsku knjižicu, lepe se na svaka pluća. Zato i oni treba da shvate da ovo mora da bude zajednička borba“, rekla je Irena Živković.

Ona je ocenila i da Srbija ne zna šta se dešava u Boru, jer kako je navela, „javni servis ćuti“.

„Ćute o tome da u Boru ima samo jedan dečji pulmogog i da se na pregled čeka više nedelja. Ćute i o tome da je tri puta skidana podloga u parkiću dok se nije dostigla cena pd 4,5 miliona. Ćute i o tome da 7 miliona košta kućica za žirafu – za žirafu koje nema“, navela je predsednica Inicijativnog odbora Stranke slobode i pravde u Boru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari