Lajčak razgovao sa Petkovićem, kasnije sastanak sa dve strane 1Arhiva Foto: Twiter/Miroslav Lajčak

Specijalni predstavnik Evropske unije (EU) za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je danas u Briselu da je imao „koristan“ razgovor sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petrom Petkovićem u okviru nastavka dijaloga.

„Jutros sam imao koristan razgovor sa Petrom Petkovićem, glavnim srpskim pregovaračem. Kasnije ću sesti sa dve stranke da razgovaramo o aktuelnim pitanjima i pripremama za sledeći sastanak lidera“, naveo je Lajčak na Tviter.

U Briselu se danas održava nastavak dijaloga Beograda i Prištine na tehničkom nivou, a domaćin sastanka je Lajčak.

Delegaciju Srbije predvodi Petković, a kosovsku, zamenik premijera zadužen za evropske integracije Besnik Bisljimi, koji se u utorak sastao sa Lajčakom.

Lajčak je izjavio u utorak posle sastanka sa Bisljimijem da „ništa nije tehničko“ u razgovorima o normalizaciji odnosa izmedju Kosova i Srbije.

„Sve u razgovorima o normalizaciji odnosa izmedju Kosova i Srbije je visoko političko, ništa nije tehničko“, naveo je Lajčak.

Petković je nedavno rekao da će debatu u Briselu početi pitanjem neformiranja Zajednice srpskih opština na Kosovu (ZSO).

Rekao je da će u Briselu tražiti sprovođenje potpisanih sporazuma i podsetio da je navršeno 3.000 dana od kada je potpisan Briselski sporazum, a da Kosovo nije ispunilo svoj deo sporazuma i prvih šest tačaka koje se odnose na ZSO.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari