"U Briselu ne treba odbacivati nijednu temu razgovora" 1Foto: FoNet/Marija Đoković (Arhiva)

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao je danas sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova o političko-bezbednosnoj situaciji, procesu dijaloga Beograda i Prištine.

Predstavnici Srpske liste, među kojima su bili i Goran Rakić, Milan Radojičić, Nenad Rikalo, Srđan Popović i Dalibor Jeftić, tokom susreta u Palati Srbija naveli su da u dijalogu Beograda i Prištine ne treba apriori odbacivati nijednu temu razgovora, i da rešenje treba tražiti uzimajući u obzir dugoročne interese Srbije i srpskog naroda u celini.

Đurić je, kako se navodi u saopštenju, ukazao ne potrebu koordinisanog delovanja vlasti u Beogradu i predstavnika Srpske liste u prištinskim institucijama, kako bi se u najvećoj meri osnažili politički i diplomatski kapaciteti za odbranu srpskih državnih i nacionalnih interesa.

Politički predstavnici Srba sa Kosova pružili su punu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije u nastojanjima da se problemi na Kosovu reše pronalaženjem kompromisnog rešenja, koje će biti garant opstanka i napretka srpskog naroda na Kosovu.

U delegaciji Srpske liste, koju je predvodio predsednik Goran Rakić, bili su politički predstavnici Srba sa juga, severa i centralnog dela Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari