U Mionici vozila sa šabačkim i beogradskim registracijama 1

Vladimir Čarapić, prvi na listi Grupe građana „Slobodni građani Mionice“ na lokalnim izborima koji se danas održavaju u Mionici, za Danas kaže da pored svakog biračkog mesta u vozilima sede ljudi iz Šapca i sa lokalnim naprednjacima uz paralelne spiskove izvode ljude na glasanje.

On kaže da sve ono što se radilo i ranije nastavlja i sada.

– Na svim izbornim mestima su Šapčani sa svojim vozilima. Ima i džipova beogradskih tablica. Pored njih su vozila domaćih naprednjaka. Sede odvojeno. Imaju paralelne spiskove i izvode ljude na glasanje. Tačno znaju ko je glasao, ko nije, ko je kod kuće a ko ne i izvode ljude na glasanje. Moj drug je primerio da se Romima daju priznanice, a ne novac, koje očigledno idu negde da naplate. U Nanomiru, čistom romskom selu, je otišlo 30 Šapčana i „kao stoku“ su ih terali na glasanje. Mahali su Romima ispred kuće sa tri hiljade dinara – opisuje Čarapić.

Na pitanje kakav rezultat liste na čijem ej čelu očekuje u takvim okolnostima on kaže „u najmanju ruku“ da pređe cenzus, pa i više.

– U varoši Mionici, koja ima najviše glasača, nisu u mogućnosti da tako rade jer su Mioničani malo slobodoumniji. Kako što centar Beograda razmišlja drugačije od unutrašnjosti, tako i centar Mionice razmišlja na drugi način – zaključuje Čarapić.

Izlaznost u Mionici do 12 sati bila je 21,7 odsto, što je prema Čarapićevoj oceni mala izlaznost.

Danas se u Negotinu i Mionici održavaju lokalni izbori. Dok veći deo opozicije bojkotuje izbore u Mionici, Narodna stranka učestvuje na izborima u Negotinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari