U tajkunskoj državi nema tajkunske revolucije 1

U tajkunskoj državi ne može biti tajkunske revolucije, komentariše za Danas Radomir Lazović iz Inicijative Ne da(vi)mo Beograd izjavu ministra policije Nebojše Stefanovića da se u Srbiji priprema tajkunska revolucija…

…aludirajući na predstavnike opozicije, poput Dragana Đilasa, ali i one koje je ovdašnja vlast uhapsila i procesuirala, kao što je slučaj, recimo, sa Miroslavom Miškovićem.

Sagovornik Danasa, koji je sa ostalim aktivistima iz Ne da(vi)mo Beograd uspeo da izvede desetine hiljada ljudi na ulice da protestuju protiv aktuelnog režima Aleksandra Vučića, ističe da Nebojša Stefanović dobro zna da u tajkunskoj državi ne može biti ni tajkunske revolucije, pogotovo, dodaje on, jer je on deo tog sistema.

– Kao što su deo tog sistema i mnogi iz sadašnje opozicije, koji snose veliki deo odgovornosti za njegovo stvaranje. Ekonomske i političke elite koje su u različitim talasima privatizacija u poslednjih tri decenije opustošile i otele državu od njenih građana nisu ugrožene ni „tajkunskom revolucijom“ ni „odlučnim suprotstavljanjem“ njoj. Po sredi je još jedna šarada koja za cilj ima jedino da nas umori svojim besmislom – smatra Radomir Lazović.

Prema njegovim rečima, svoj dolazak na vlast Srpska napredna stranka, u najvećoj meri, duguje pompezno najavljivanoj borbi protiv korupcije i tajkuna koji su opljačkali Srbiju.

– Osim kratkoročne predstave sa procesuiranjem i gonjenjem nekolicine moćnika poput Miroslava Miškovića i Bogoljuba Karića, teško da se može reći da iko od tajkuna imao ozbiljne problema sa zakonom. A i problemi ove dvojice prestaju onda kada vlastima zatreba još novca, pa tako od ozloglašenih pljačkaša naroda odjednom postaju poštovanja vredni investitori koji omogućavaju radna mesta i nova ulaganja – zaključuje aktivista Inicijative Ne da(vi)mo Beograd za Danas.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari