"LGBT zastava će se vijoriti na institucijama grada Beograda": Dobrica Veselinović o Šapićevom stavu o Europrajdu 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Umesto distanciranja od jednog tako velikog događaja koji će se u Beogradu destiti, Aleksandar Šapić kao gradonačelnik treba da učini sve kako bi pomogao organizatorima i doprineo promociji Beograda i Srbije kao mesta gde su svi dobrodošli, kao mesta koje poštuje i ume da uživa u svim svojim različitostima – komentariše za Danas Dobrica Veselinović iz Ne davimo Beograd izjavu gradonačelnika Aleksandra Šapića, da sasvim izvesno neće otvoriti manifestaciju „Europrajd“ i da neće podići zastavu ispred Skupštine grada, ali da će sigirno otvoriti manifestaciju „Dan porodice“, koja će biti organizovana pod pokroviteljstvom grada.

Ovo je pogotovo važno, dodaje naš sagovornik, imajući u vidu da je Beograd dobio istorijsku priliku da bude prvi grad u jugoistočnoj Evropi koji će organizovati Europrajd, i time učini veliki korak da se konačno oslobodi aure grada za koji mnogi pitaju da li je bezbedno u njega doći.

– Za pokret Ne davimo Beograd nema dileme, mi ćemo kao i svake godine biti na ulicama tih dana i šetati u slavu ljubavi, a ove godine ćemo kao odbornička i poslanička grupa organizovati i nekoliko događaja i razgovora sa našim partnerima, poslanicima EU i političarima iz velikog broja zeleno-levih partija i pokreta koji dolaze u Beograd na Europrajd – kaže Dobrica Veselinović.

A što se zastave tiče, ističe on, ona će se vijoriti na institucijama grada Beograda, makar to bilo samo na prozoru odborničke kancelarije Ne davimo Beograd i koalicije Moramo.

– Za sad – zaključuje sagovornik Danasa.

Podsetimo, Aleksandar Šapić je govoreći o Paradi ponosa istakao da za njega lično postoje mnoge druge manifestacije koje će otvoriti i najavio da će kandidovati manifestaciju „Dan porodice“, koja se obeležava 15. maja i čiji će grad biti pokrovitelj.

„To će biti manifestacija koju ću ja da otvorim, to će biti manifestacija u kojoj ću ja da učestvujem“, kazao je gradonačelnik.
Istakao je da je „grad Beograd slobodan grad“ i ponovio je da se nada da će sve proći u najboljem mogućem redu sa „Europrajdom“.

„Slobodan kao što je uvek i bio i otvoren za sve ljude svih nacija, vera, seksualnog opredeljenja različitog i bilo kog drugog, ali ja to predvoditi neću naravno“, naglasio je Šapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari